ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»Με ποιόν τρόπο, λοιπόν, η ΤΕΡΝΑ θα παρακάμψει το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας,
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΥ ΓΗ» ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2 - Ιουνίου - 2011

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
    «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»

    Με έκπληξη διαβάσαμε, μια επιστολή της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, που χωρίς αναγραφή ημερομηνίας και αριθμό πρωτοκόλλου, τοιχοκολλήθηκε στις τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καρύστου.
    Η επιστολή αφορά, όλους εμάς τους κατοίκους – ιδιοκτήτες γης του Καφηρέα και κατ’ επέκταση το Σύλλογο «Καβοντόρου Γη» που εκπροσωπεί το σύνολο των ιδιοκτητών γης της περιοχής.
    Επειδή, στο κείμενο της επιστολής διαβάζουμε εκφράσεις όπως: «παραπληροφόρηση»,«άγνοια»,
    «παρεξήγηση»
    κ.α., θεωρούμε απαραίτητο να εκφράσουμε τη δική μας τοποθέτηση, προς άρση όλων των παραπάνω εννοιών!
    Επισημαίνουμε ορισμένα σημεία που προκύπτουν από την εν λόγω επιστολή και αναδεικνύουμε τη θέση – στάση μας:
    1. Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ μιλάει για «μερικές» εκτάσεις που θα ενοικιάσει από ιδιώτες και για «μερικές» που θα μισθώσει από το Δημόσιο.
    Αυτομάτως χρίζεται σε δικαστή της αντιδικίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ιδιοκτητών, αφού αποφαίνεται και αποφασίζει ότι κάποιες εκτάσεις είναι ιδιωτικές και άλλες δημόσιες, επιλέγοντας μάλιστα να μισθώσει – κατά το δοκούν – αυτές που την ενδιαφέρουν!
    2. Η διαβεβαίωση περί σεβασμού των οικονομικών συμφερόντων των κατοίκων, είναι αυταπόδεικτα και πρακτικά ανύπαρκτη.
    Αν η εταιρεία ΤΕΡΝΑ σεβόταν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κατοίκων, θα επέλεγε πρώτα να έρθει σε επαφή και συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και αφού εκμισθώσει τη γη, κατόπιν να κατέθετε αιτήσεις αδειοδότησης.
    Αντ’ αυτού, επέλεξε να θεωρήσει δεδομένες τις εκτάσεις που προσέβλεπε για την επένδυσή της και αγνόησε επιδεικτικά τους ιδιοκτήτες.
    Κατέθεσε φακέλους αδειοδότησης για μια επένδυση που θα γινόταν επί των ιδιοκτησιών μας, χωρίς να έχει το προαπαιτούμενο της σύμφωνης γνώμης του κάθε ιδιοκτήτη.
    3. Αναρωτιόμαστε, τι ακριβώς εννοεί στην επιστολή της λέγοντας ότι «το αντίστοιχο εισόδημα (των ιδιοκτητών) θα διασφαλισθεί απολύτως από την εταιρεία»!
    Πως υπολογίζεται το ύψος αυτού του εισοδήματος?
    Με ποια λογική προ – αποφασίζει για το εισόδημα αυτό η μία πλευρά όταν δεν έχει καν την άποψη και τις απαιτήσεις, της πλευράς της ιδιοκτησίας?
    4. Γιατί τώρα αυτή η σπουδή και το ενδιαφέρον να «ενημερωθούν» οι κάτοικοι»?
    Που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, όταν δια της απουσίας της «γύριζε» την πλάτη στους ιδιοκτήτες?

    Αυτή τη στιγμή, οι εκτάσεις γης έχουν ενοικιαστεί σε άλλη εταιρεία που φρόντισε να μιλήσει με όλους τους ιδιοκτήτες και να πετύχει συμφωνία μαζί τους για τη χρήση των ιδιοκτησιών τους.
    Με ποιόν τρόπο, λοιπόν, η ΤΕΡΝΑ θα παρακάμψει το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, παραβλέποντας τα μισθωτήρια συμβόλαια?
    Αν ο τρόπος, είναι η προσπάθεια χαρακτηρισμού των εκτάσεων ως δημόσιες και η αυτόματη αμφισβήτηση των περιουσιακών μας δικαιωμάτων, τότε κακώς επιλέγει αυτό τον προσχηματικό «διάλογο» μαζί μας.
    Σε αυτό τον άδικο και κακόβουλο προσανατολισμό, εμείς θα σταθούμε απέναντι σε όποια προσπάθεια υφαρπαγής των νόμιμων και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας.
    Αυτά τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, να έρθει σε επικοινωνία με τους κατοίκους, τη στιγμή που βρισκόμαστε στη τελική φάση αδειοδοτήσεων και σε ένα αγώνα αναγνώρισης των τίτλων μας, μόνο υποψίες και επιφυλάξεις μπορούν να μας δημιουργήσουν.
    Σε κάθε περίπτωση είμαστε διατεθειμένοι να σεβαστούμε, όλους όσους μας σέβονται και να συνομιλήσουμε με κάθε ειλικρινή και έντιμο επενδυτή.
    Άλλου είδους ενέργειες και μεθοδεύσεις από όπου και αν προέρχονται θα βρουν σύσσωμη την κοινωνία του καβοντόρου απέναντι και αποφασισμένη να προστατεύσει τα δίκαιά της.

    Με εκτίμηση
    Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, 

              Πρόεδρος   Κώστας Καλλιανιώτης              Αντιπρόεδρος     Μαρία Γκάγκοση