Πρόσκληση του Δήμου Καρύστου προς τους Βουλευτές. Ελάτε να πάρετε θέση και να δώσετε λύσεις.
  • Να σταλεί πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές του Νομού Ευβοίας, για τη συμμετοχή τους σε ανοιχτό διάλογο με τους κατοίκους του Δήμου Καρύστου, για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, αποφάσισε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο.

    Η πιθανότερη ημερομηνία για τη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Καρύστου, είναι το Σάββατο, 23 Ιουλίου, και επιλέγεται εκείνη η ημέρα, αν και η πρόθεση ήταν να γίνει νωρίτερα, για να έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οι βουλευτές το πρόγραμμά τους.

    Αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν η αναφορά του Δημάρχου, Νίκου Μανώλη, στην αδιαφορία που συνάντησε από το Υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου, λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες της 16ης Ιουνίου και στο τι κάνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές για να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση και σε όλα τα άλλα προβλήματα που έχει η Νότια Καρυστία.

    Στη συζήτηση που ακολούθησε ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για το πώς είναι καλύτερα να πιεστούν οι βουλευτές και να δώσουν λύσεις, με αιχμή του διαλόγου αν υπεύθυνοι και υπόλογοι είναι οι εκπρόσωποι, σε επίπεδο Νομού, όλων των κομμάτων ή μόνο του κυβερνώντος.

    Η άποψη που επικράτησε ανάμεσα και σε απόλυτες γνώμες, όπως να γνωρίσουν στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ ή και όλων των κομμάτων ότι είναι ανεπιθύμητοι για το Δήμο Καρύστου, ήταν του Δημοτικού Συμβούλου, Άρη Βόσσου, ο οποίος τόνισε ότι «το να αποκόψουμε τους βουλευτές από την περιοχή μας δεν είναι αυτό που θα μας ωφελήσει. Προτείνω να τους καλέσουμε σε ένα ανοιχτό διάλογο, να τεθούν όλα τα προβλήματα του τόπου και να μας πουν τι μπορούν να κάνουν για αυτά και να αναλάβουν και τις ευθύνες τους».

    Το Νοσοκομείο, η ανέγερση του 2ου Δημοτικού Καρύστου, το οδικό δίκτυο της περιοχής, οι καταστροφές από τις πλημμύρες, η μηδενική επιχορήγηση από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (τ. νομαρχία), για αποκατάσταση ζημιών, παρόλο πους τέλος το 2010 επιχορηγήθηκε με 1.500.000 €, λόγω της πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή μας, είναι αυτά που τονίστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ και για τα οποία, όπως και για άλλα, Διοίκηση και Δημοτικές Παρατάξεις συμφώνησαν ότι οι βουλευτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το τι έχουν κάνει και τι προτίθενται να κάνουν.