ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι του Δήμου Καρύστου συγκεντρώθηκαν...
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
    ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


    Σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι του Δήμου Καρύστου συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» όπου συζητήθηκε η οργανωμένη απάντηση στην επιδρομή φόρων και ομόφωνα αποφασίστηκε να αντισταθούν και να αρνηθούν την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς.

    «Εμείς, που υπογράφουμε, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, σας επιστρέφουμε την ειδοποίηση της έκτακτης εισφοράς και δηλώνουμε ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια που λάβαμε γιατί:
    Μας μειώσατε τους μισθούς μας έως και 40% και συνεχίζετε να τους μειώνετε, πολλοί από εμάς αυτή τη χρονική στιγμή είμαστε άνεργοι, σαν αυτοαπασχολούμενοι λόγω της κρίσης χρωστάμε στο ΤΕΒΕ και στα άλλα ταμεία αυτοαπασχολούμενων, χρωστάμε τα νοίκια των καταστημάτων μας, πολλοί είμαστε στο παρά πέντε για να βάλουμε λουκέτο, άλλοι κλείσαμε τα μαγαζιά μας και δεν μπορούμε ούτε τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς μας να καλύψουμε, σαν συνταξιούχοι με σύνταξη πείνας και τις περικοπές που έγιναν τόσο στη σύνταξη, αλλά και στην Υγεία αδυνατούμε να πληρώσουμε τις νέες έκτακτες εισφορές.
    Δεν ευθυνόμαστε για το χρέος και επιτέλους πρέπει κάποτε σ’ αυτή τη χώρα να πληρώσουν αυτοί που έχουν, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές. Φτάνει πια.».

    Με ομόφωνη απόφαση συστάθηκε 6μελής επιτροπή.
    Τα μέλη της επιτροπής αγώνα είναι τα εξής:
    Δημήτρης Γιαννάκος
    Χρήστος Γουλέτας
    Κούλα Βρανά
    Ρόδο Σφυρίδη
    Σοφία Βασιλοπούλου
    Μιχάλης Μπάνος


    Οι κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν:
    • Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, 6-9 μ.μ. στην πλατεία Καρύστου και
    • Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 10-12 στη ΔΟΥ Καρύστου για την παράδοση των ειδοποιητηρίων (φωτοτυπία) στην Επιτροπή Αγώνα και στην συνέχεια μαζική κατάθεση τους στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ.
    Η δράση της επιτροπής αγώνα του Δήμου Καρύστου δεν θα σταματήσει εδώ, η μαζικοποίηση είναι ευθύνη όλων μας. Τα μέτρα εναντίον μας θα συνεχιστούν.
    Κανένας φόβος, καμία υποταγή.

    Επιτροπή Αγώνα
    Δήμου Καρύστου