Οποιοι σχεδιάζουν ΠΟΑΥ στον κόλπο του Μαρμαρίου, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Δήμαρχος Καρύστου, Νίκος Μανώλης, σε σημερινή δήλωση – πρόσκλησή του αναφέρει τα εξής...
  • ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Ο Δήμαρχος Καρύστου, Νίκος Μανώλης, σε σημερινή δήλωση – πρόσκλησή του αναφέρει τα εξής:
    «Οι εξελίξεις σχετικά με την ΠΟΑΥ Μαρμαρίου, τα όσα ακούστηκαν από τον Υπουργό ΠΕΚΑ, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης και η απροθυμία του Υπουργείου στο να λάβουμε γνώση των καταστροφικών σχεδίων του Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ, δείχνουν ότι κάποιοι, παρά τα όψιμα περί του αντιθέτου λεγόμενά τους, έχουν εξαντλήσει το διάλογο, που ποτέ όμως δεν άρχισαν με το Δήμο και την τοπική κοινωνία.

    Αυτή η στάση όλων των εμπλεκομένων στην ΠΟΑΥ, σε συνδυασμό με το χαρακτηρισμό του οικισμού Πόρτο Λάφια ως δασικού, δεν αφήνει περιθώρια για ήπιες μορφές διαχείρισης από μέρους μας. Τουναντίον μας επιβάλλει να μεταβάλλουμε τον τρόπο αντίδρασης, απέναντι στο καταστροφικό, για την τουριστική και οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, σχεδιασμό.

    Γι αυτό το λόγο, ο Δήμος Καρύστου θα πραγματοποιήσει η συγκέντρωση στις 16 Οκτωβρίου στο Γιοκάλειο Ίδρυμα και αυτό είναι μόνο η αρχή. Έχουμε τον τρόπο και τη θέληση και θα κάνουμε ξεκάθαρο προς όλους ότι η Νότια Καρυστία δεν θα δεχτεί τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου Ψαριών. Ότι δεν θα ανεχτούμε επιπλέον υποβάθμιση της περιοχής μας, που για χάρη της “ανάπτυξης” αρκετά έχει καταθέσει σε έναν άλλο τομέα της οικονομίας, αυτόν της αιολικής ενέργειας, χωρίς καμία ανταποδοτική χειρονομία από τους επιχειρηματίες προς τον τόπο. Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσουν οι επιχειρήσεις και λόγω της ΠΟΑΥ. Δεν θα χτυπήσει η ανεργία την Νότια Καρυστία για να πλουτίσουν κάποιοι ελάχιστοι. Δεν θα αφήσουμε να παίξουν παιχνίδια στη θάλασσά μας και στις πλάτες μας. Ο κόλπος του Μαρμαρίου δεν θα γίνει ένα απέραντο κλουβί και όποιοι σχεδιάζουν κάτι τέτοιο, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

    Καλώ όλους τους κατοίκους, την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, να είμαστε στο Γιοκάλειο και επίσης καλώ τους βουλευτές του Νομού, κ.κ. Κατερίνα Περλεπέ, Συμεών Κεδίκογλου, Κώστα Μαρκόπουλο, Σίμο Κεδίκογλου, Ουρανία Παπανδρέου, Γιώργο Μαρίνο, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, κ. Θανάση Μπουραντά, τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας, τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του Νομού και γενικά όλους όσους διεκδίκησαν και πήραν την ψήφο των κατοίκων του Δήμου Καρύστου, με όποια ιδιότητα, να παραβρεθούν και να εκφράσουν δημόσια τη θέση τους για την ΠΟΑΥ, γνωρίζοντας ότι η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη στη δημιουργία της και περιμένει να μάθει ποιος είναι δίπλα της και ποιος όχι».
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ