"Οι τράπεζες καθυστερούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας" Αυτό το ξέρουν και οι τράπεζες. Η χώρα είχε χρεοκοπήσει ήδη από το 2009. Η χρεοκοπία ήταν ήδη από τότε αναπόφευκτη.
  • Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γερμανικού δημόσιου καναλιού, ARD, για το ρόλο των ευρωπαϊκών τραπεζικών κολοσσών στην κρίση.



    Δείτε αυτό το βίντεο:   http://youtu.be/DhAf_9UcupM

    Με τον τίτλο "Ελλάδα, πώς οι τράπεζες καθυστερούν τη χρεοκοπία", η εκπομπή Monitor της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης αναφέρεται στο ρόλο των ευρωπαϊκών τραπεζικών κολοσσών στην κρίση χρέους της Ελλάδας και όλης της Ευρωζώνης. Στην εκπομπή υποστηρίζεται πως οι τραπεζίτες είναι αυτοί, που καθυστέρησαν, και καθυστερούν, τη χρεοκοπία της Ελλάδας, προς όφελός τους και ότι η πτώχευση της ελληνικής οικονομίας ήταν αναπόφευκτη από το 2009. “Η Ελλάδα μπαίνει στην άβυσσο, παρόλα τα μέτρα που λαμβάνονται. Εδώ και δύο χρόνια η Ελλάδα λαμβάνει πακέτα διάσωσης για να αποτρέψει αυτό που της συμβαίνει τώρα”, σημειώνει η παρουσιάστρια. 

    "Η Ελλάδα δεν μπορεί πια να σωθεί. Αυτό το ξέρουν και οι τράπεζες. Η χώρα είχε χρεοκοπήσει ήδη από το 2009. Η χρεοκοπία ήταν ήδη από τότε αναπόφευκτη. Όμως, παρ΄ όλα αυτά, οι τράπεζες παρέτειναν πάντα ένα έγκαιρο κούρεμα του χρέους με το ίδιο σενάριο τρόμου: "Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο ευρωσύστημα". Ένα σενάριο, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν ισχύει και κατά πάσα πιθανότητα το έχουν επινοήσει οι τράπεζες για να κερδίσουν χρόνο. Χρόνο, τον οποίο χρησιμοποίησαν για να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα", αναφέρεται στην εκπομπή, η οποία φιλοξενεί απόψεις ειδικών, αλλά και δηλώσεις του επικεφαλής της Deutsche Bank, Josef Ackermann, καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, οι οποίες, σύμφωνα πάντα με τους συντελεστές του τηλεοπτικού προγράμματος, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Στην εκπομπή αναφέρεται επίσης πόσα χρήματα έχει δώσει η Γερμανία για τον σκοπό της διάσωσης της Ελλάδας, κάτι που όπως υποστηρίζεται θα πρέπει να σταματήσει αλλά και ότι η "κρίση είναι μία στημένη επιχείρηση". 

    "Το ρίσκο για αυτό (δηλαδή, τη χρεοκοπία) μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους. Τότε, το 2009, θα μπορούσε κανείς να σώσει την Ελλάδα και το ευρώ με 50 δισ. Ευρώ. Τώρα, κοστίζει πολλαπλάσια και οι τράπεζες κάνουν δουλειές με την κρίση. Μάλιστα, όσο αυτό διαρκεί, τόσο πιο αποδοτικό είναι για αυτούς, πάλι εις βάρος των φορολογουμένων", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

    Νεκτάριος Β. Νώτης
    http://www.24h.gr/