Απολογισμός και σχεδιασμός από τον «ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΥ ΓΗ» Το πάρτυ στο Καβοντόρο έχει τελειώσει.
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΒΟΝΤΟΡΟΥ ΓΗ»

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΒΟΝΤΟΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


    Μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρόσκληση του Συλλόγου στους καβοντορίτες της Καρύστου.
    Το Σάββατο 10-12-11, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Galaxy.
    Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν γεμάτη και οι παρεβρισκόμενοι άκουσαν με προσοχή την παρουσίαση του Συλλόγου.
    Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου, η Γραμματέας Μαρία Γκάγκωση παρουσίασε τις μέχρι τώρα ενέργειες του Συλλόγου σε σχέση με το ιδιοκτησιακό.
    Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται έτσι ώστε να δικαιωθεί ο αγώνας των ιδιοκτητών και να στηριχθεί το όραμα για ανάπτυξη της περιοχής του Καβοντόρου.
    Ανέπτυξε με λεπτομέρεια όλες τις ενέργειες συγκεκριμένων εταιρειών ΑΠΕ, που στις αναγνωριστικές αγωγές των ιδιοκτητών, προχωρούν σε παρεμβάσεις υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου με στόχο:
    1) Να καθυστερήσουν την εκδίκαση τους, άρα και την αναγνώριση (και τυπικά) των ιδιοκτητών σαν κυρίων, των εκτάσεων αυτών και
    2) Να χαρακτηριστεί δημόσια γη η περιοχή που σκοπεύουν να επενδύσουν και να αποφύγουν την ενοικίαση της και το πρόβλημα των ήδη ενοικιασμένων εκτάσεων από άλλες εταιρείες.
    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Καλλιανιώτης, αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δ.Σ για τη συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια, ανέπτυξε τους 5 άξονες που δίνουν την κατεύθυνση της πορείας των ενεργειών του Συλλόγου.
    Αυτές αναλύονται ως εξής:
    1. Στις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν τους ιδιοκτήτες,
    2. Στην απόφαση του Εφετείου Χαλκίδας που δίνει ξεκάθαρη απάντηση – δικαίωση στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Νότιας Εύβοιας,
    3. Στην ανάγκη για προώθηση της διαδικασίας αναγνώρισης των τίτλων ιδιοκτησίας από όλους τους ιδιοκτήτες
    4. Στην συμπεριφορά των εταιρειών απέναντι στους ιδιοκτήτες, όπως αυτή προκύπτει από τη μέχρι τώρα δραστηριότητα τους
    5. Στην απαίτηση για έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου στον αγώνα που διεξάγει ο Σύλλογος
    Ο Πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της δικαστικής «Οδύσσειας» που έχει ήδη ξεκινήσει και την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη που τελικά θα αποδώσει τελεσίδικα την επιβολή του δικαίου.
    Επίσης παρουσίασε τους στόχους για τη νέα χρονιά, που εκτός από την συνέχιση του αγώνα για τις ιδιοκτησίες, περιλαμβάνουν την οργάνωση του «1ου Ανταμώματος Καβοντοριτών» τον προσεχή Σεπτέμβριο.
    Σε όλους τους παρεβρισκόμενους μοιράστηκε έντυπο υλικό με τις ενέργειες του Συλλόγου, τους στρατηγικούς στόχους για το 2012, ενημέρωση για τους νόμους και τις απόφάσεις που αφορούν το ιδιοκτησιακό, καθώς και μια επιστολή της εταιρείας DAMCO προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος που κατηγορεί τους ιδιοκτήτες ως «καταπατητές δημόσιας γης».
    Ακολούθησε τοποθέτηση του Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, κ. Λευτέρη Ραβιόλου, που δήλωσε απερίφραστα ότι βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου και ενημέρωσε το κοινό πως θα ζητήσει στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ληφθεί απόφαση για οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στο κόστος της δικαστικής διαδικασίας.
    Υπήρξαν ερωτήσεις εκ μέρους του κοινού στις οποίες απάντησε ο Πρόεδρος, παρακινώντας ξανά όλους τους ιδιοκτήτες και ιδίως όσους δεν έχουν υπογράψει Συμβόλαια ενοικίασης της γης τους, να προχωρήσουν την αναγνώριση των τίτλων.
    Μετά την εκδήλωση ο Πρόεδρος σε συνέντευξή του στην «Καρυστία PRESS» δήλωσε: «δίνουμε δύσκολες μάχες, σε έναν ακήρυχτο πόλεμο και ζητάμε τη βοήθεια όλων. Και της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου και βέβαια των Βουλευτών του Νομού, όχι για να μεροληπτήσουν όλοι αυτοί υπέρ φίλων, συμπολιτών ή ψηφοφόρων, αλλά για να σταθούν απέναντι στο παράλογο, στο απαξιωτικό και στο εξοργιστικό και δίπλα στο δίκαιο που δεν αυτοανακηρύσσεται ως τέτοιο, αλλά έχει αυτόν τον χαρακτηρισμό μέσα από μια ιστορική διαδρομή τόση σχεδόν όση και του ελληνικού κράτους. Είναι εξοργιστικό να καλείσαι να αποδείξεις το αυταπόδεικτο, έχοντας απέναντί σου ένα κράτος που αντιμετωπίζει τους πολίτες, που η γη τους θα γίνει το αιολικό εργοστάσιο της χώρας, ως εχθρούς και κάποιες εταιρείες που θα πλουτίζουν πάνω σε αυτή τη γη, απαξιώνοντας τους ιδιοκτήτες της. Όσοι μας αντιμετωπίζουν ως κολίγες, κάνουν λάθος και αν νομίζουν ότι μας έχουν αφήσει πίσω τους, να γνωρίζουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Το πάρτυ στο Καβοντόρο έχει τελειώσει»