Τον διάπλου Ραφήνα – Κάρυστος κολυμπώντας έχει σχεδιάσει να πραγματοποιήσει η κα Σοφία Ψιλόλιγνου. Τις ευχές του και τη στήριξη του γνωστοποίησε στην κολυμβήτρια ο δήμαρχος Καρύστου.
  • Τις ευχές του και τη στήριξη του γνωστοποίησε στην κολυμβήτρια ο δήμαρχος Καρύστου.

    Την επιθυμία της να κολυμπήσει από τη Ραφήνα μέχρι την Κάρυστο γνωστοποίησε, με επιστολή της προς τον δήμαρχο Καρύστου Νίκο Μανώλη, η κα Σοφία Ψιλόλιγνου, η οποία κατάγεται από την Κάρυστο.

    Η κα Ψιλόλιγνου είναι πρώην αθλήτρια του Ολυμπιακού Πειραιώς και έχει συμμετάσχει στις εθνικές ομάδες νεανίδων και γυναικών, έχοντας μάλιστα να επιδείξει αρκετά σπουδαία επιτεύγματα.
    Έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 50 αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης, με σημαντικότερους εκείνους του διάπλου Ντόβερ – Καλαί (στενό της Μάγχης), καθώς και τη διάσχιση του Γιβραλτάρ, που χωρίζει την Ευρώπη από την
    Αφρική.

    Ο δήμαρχος Καρύστου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κολυμβήτριας, που ζήτησε ηθική και τεχνική στήριξη, τονίζοντας ότι θα παράσχει ότι βοήθεια προκύψει προκειμένου να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το σπουδαίο αυτό εγχείρημα.
    Πιο συγκεκριμένα η απαντητική επιστολή του δημάρχου Καρύστου έχει ως εξής: 

    Αξιότιμη κυρία Ψιλόλιγνου,

    Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά έλαβα την επιστολή σας σχετικά με την πρόθεση σας να διασχίσετε τον διάπλου Ραφήνα – Καρύστου κολυμπώντας.
    Σε μία περίοδο κρίσιμη για την Ελλάδα και τον ελληνισμό, όπου κυριαρχούν αισθήματα αγανάκτησης, πεσιμισμού και οργής, το εγχείρημα σας μας δίνει ελπίδα και μας δείχνει το δρόμο, υπενθυμίζοντας μας πως μπορούμε να βάζουμε ψηλά τον πήχη και να επιτυγχάνουμε σπουδαίους στόχους.
    Οι περισσότεροι σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν διαρκή αγώνα, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μαραθώνιος κολύμβησης.
    Δίνουμε καθημερινά τη μάχη ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εγκατάλειψη, στην προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εν μέσω μίας άγριας θάλασσας. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι και αναγκασμένοι να συνεχίσουμε και να φτάσουμε ως την στεριά. Και όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, όσες τρικυμίες και εμπόδια και αν περάσουμε, σε όσες «Συμπληγάδες» και αν πέσουμε, στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
    Και μόλις φτάσουμε στο τέρμα, η ικανοποίηση και η συγκίνηση θα μας δώσουν τέτοια ηθική αποζημίωση που οι δυσκολίες θα φαντάζουν μικρές μπρος στο εγχείρημα.

    Μέσα από αυτή την επιστολή θέλω, για ακόμη μία φορά, να σας συγχαρώ και να σας διαβεβαιώσω ότι ο δήμος Καρύστου και εγώ προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό σας, προκειμένου να σας προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.
    Είναι τιμή μας που επιλέξατε τον τόπο μας ως τελικό προορισμό.
    Είναι υποχρέωση και, ταυτόχρονα, χαρά μας να στηρίξουμε αυτή την σπουδαία προσπάθεια, που εξυμνεί τα πανανθρώπινα ιδεώδη. 

    Με εκτίμηση

    Ο δήμαρχος Καρύστου
    Νίκος Μανώλης