Ανακοίνωση του δήμου Καρύστου για την καθαριότητα της πόλης μας
  •  


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Κάρυστος, 16 Μαΐου 2012
     
    Από την αρχή που αναλάβαμε σαν δημοτική αρχή, είχαμε ως σκοπό την τήρηση της καθαριότητας της πόλης, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων (συλλογή – ανακύκλωση – διάθεση). Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, συνεχίζεται η ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην τεχνική υπηρεσία (έναντι γηπέδου) και επιχειρείται ανακύκλωση χάρτινων συσκευασιών στους μπλε κάδους. Δυστυχώς αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν συμμορφωθεί πλήρως.
    Σας καλώ όλους, φορείς και κατοίκους, να συμβάλλετε στην εφαρμογή των ανωτέρω έτσι ώστε η πόλη μας να παραμείνει καθαρή και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία μας.
    ·         Παρακαλούμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης να πετάτε μόνο χάρτινες συσκευασίες και όχι άλλων ειδών απορρίμματα. Ιδιαίτερα, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που διαχειρίζονται χάρτινες συσκευασίες να φροντίζουν για τη συμπίεση τους πριν την απόρριψη (υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα χώρου).
    ·       Παρακαλούμε να μην αφήνετε ογκώδη απόβλητα (έπιπλα, στρώματα, κλαδιά δέντρων, μπάζα κτλ.) δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Για την αποκομιδή αυτών των απόβλητων θα πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία στο τηλέφωνο 2224022283.
    ·        Παρακαλούμε τα καταστήματα να μην πετάνε στους κάδους λάδια (λίπη, λιπαντικά κλπ) αλλά να τα συλλέγουν και να τα προωθούν σε τακτά διαστήματα για ανακύκλωση.
    ·    Εν όψει και της θερινής περιόδου, ο δήμος καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων όπως προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους.
    Λόγω έλλειψης προσωπικού, ζητάμε την βοήθεια όλων σας. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει η συνήθεια σε όλους μας. Όλοι μαζί επιβάλλεται να προσπαθήσουμε για τον περιορισμό των αποβλήτων. Για την επιτυχία της προσπάθειας, πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τον εαυτό μας και τις επόμενες γενιές. Η καθαριότητα του Δήμου μας είναι βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία των συνθηκών μιας αναβαθμισμένης ποιότητας ζωής.
    Κάθε πολίτης έχει την υποχρέωση να φροντίζει για την καθαριότητα της πόλης.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.


    Ο Δήμαρχος Καρύστου
    Νικόλαος Μανώλης