Η Κάρυστος στην Πάρο με τον Γιώργο Λυκουρόπουλο. Μεγάλη γιορτή ετοίμασαν οι Παριανοί για την έκθεση
  • Μια μεγάλη γιορτή ετοίμασαν οι Παριανοί για την έκθεση του Γιώργου Λυκουρόπουλου στο νησί τους.
    Με επικεφαλής τον δήμαρχο Πάρου κ. Χρήστο Βλαχογιάννη, περιφερικούς και δημοτικούς συμβούλους ξεκίνησαν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟ – ΑΤΜΟΠΛΟΙΑ ΤΟΓΙΑ 1853-1982.
    Στην έκθεση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε από όλους στο θρυλικό πλοίο ΜΟΣΧΑΝΘΗ αλλά και στο κινηματογραφικό ντοκουμέντο.
    Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε τα παρακάτω ΄΄ Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που μου δίνεται η ευκαιρία να ακολουθήσω τον Γιώργο Λυκουρόπουλο σ΄αυτό το υπέροχο μακρινό ταξίδι του μέσω του αρχείου του ενώ μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Στέφανο Τόγια και τον ευχαρίστησε εκ μέρους των παριανών για την μεγάλη συμβολή της οικογένειας Τόγια για την ανάπτυξη του νησιού σε χρόνια δύσκολα ΄΄.

    Ο Γιώργος Λυκουρόπουλος πρόσφερε στον δήμαρχο Πάρου κρυστάλλινο ενθύμιο της έκθεσης και πορσελάνινες πιατέλες με την Κάρυστο του 1950 και καλάθια με βιβλία της Καρύστου, τοπικά κρασιά, μελί και παστέλι.
    Μετά τα εγκαίνια ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το έθιμο του κλείδωνα και το κάψιμο των μαγιάτικων στεφανιών ενώ κέρασαν τον κόσμο με τοπικά εδέσματα και άφθονο παριανό κρασί.
    Μετά τα εγκαίνια ο κ. Γιάννης Πάριος παλιός φίλος του κ. Σύντελη μας τίμησε με την παρουσία του δειπνώντας μαζί μας και μας διηγήθηκε ιστορίες από το πλοίο ΄΄Μοσχάνθη΄΄ που βίωσε ο ίδιος στα παιδικά του χρόνια.

    Ο Γιώργος Λυκουρόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τους χορηγούς που είναι οι παρακάτω, Δήμος Πάρου, ΔΕΠΑ Πάρου, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΡΤ, BLUE STAR FERRIES, Ταξιδιωτικό πρακτορείο Καρυστία στην Ραφήνα Nissan ΜΑΤΖΟΡΟΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΠΡΕΣ.
    Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους, κα. Άννα Κάγκανη υπεύθυνη πολιτισμού Πάρου, κ. Βασιλιόπουλο Γιάννη, Μαρία Λαψατη, κ. Μαρία Ταπέπα.
    Θερμά και εγκάρδια ευχαριστώ στον κ. Τάσσο Σύντελη και την σύζυγο του κα. Έφη Σιγαλού που με τίμησαν με την παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεσης. Με την παρουσία του ο κ. Σύντελης στήριξε την δουλειά μου και είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να γνωρίζω έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο και καλλιτέχνη της χώρας μας.

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
    ΛΥΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΣΑΧΤΟΥΡΗ 89 ΚΑΡΥΣΤΟΣ
    ΕΥΒΟΙΑ