Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που χειρίζονται τρόφιμα με οποιονδήποτε τρόπο, απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ταβέρνες, ψησταριές, σουβλατζίδικα, μεζεδοπωλεία, ουζερί, καφετέριες, κρεπερί, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, ξενοδοχεία κ.ά.).
Η διάρκεια του Σεμιναρίου είναι δέκα (10) ώρες (Επίπεδο 1) πραγματοποιείται δε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Υπουργικής Απόφασης 14078/10.08.2007 και τις σχετικές απαιτήσεις της νέας Υγειονομικής Διάταξης Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967 (Φ.Ε.Κ. 2718/τ.Β΄/8.10.2012), από πιστοποιημένο, έμπειρο εκπαιδευτή.
Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί Βεβαίωση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, καθώς και κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό.
Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση αυτή είναι υποχρεωτική, για κάθε χειριστή τροφίμων, δεν προβλέπονται εξαιρέσεις και η μη συμμόρφωση επισύρει σοβαρά χρηματικά πρόστιμα.
Στις περιπτώσεις έναρξης λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μεταστέγασης ή επέκτασης/τροποποίησης άδειας, η εκπαίδευση αυτή αποτελεί προϋπόθεση για τον υπεύθυνος της επιχείρησης, προκειμένου να γίνει η αδειοδότηση.
Πληροφοριες ΔΙΚΕΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Δ/ΝΣΗ ΣΑΧΤΟΥΡΗ Κ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ, ΝΟΒΑ ΓΙΑΝΝΑ Δ/ΝΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΑΛΙΑΣ, 1ος ΟΡΟΦΟΣ