Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου: ΣεμινάριοΥγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που χειρίζονται τρόφιμα με οποιονδήποτε τρόπο, απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

  • Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου, οργανώνει Σεμινάριο εκπαίδευσης στις βασικές αρχές   ‘’Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων’’, σύμφωνα με τις σχετικές απαιτήσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.).

    Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που χειρίζονται τρόφιμα με οποιονδήποτε τρόπο, απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ταβέρνες, ψησταριές, σουβλατζίδικα, μεζεδοπωλεία, ουζερί, καφετέριες, κρεπερί, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, ξενοδοχεία κ.ά.).
    Η διάρκεια του  Σεμιναρίου είναι δέκα (10) ώρες (Επίπεδο 1)  πραγματοποιείται δε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Υπουργικής Απόφασης  14078/10.08.2007 και τις σχετικές απαιτήσεις της νέας Υγειονομικής Διάταξης  Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967 (Φ.Ε.Κ. 2718/τ.Β΄/8.10.2012), από πιστοποιημένο, έμπειρο εκπαιδευτή.
    Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί Βεβαίωση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, καθώς και κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό.
    Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση αυτή είναι υποχρεωτική, για κάθε χειριστή τροφίμων, δεν προβλέπονται εξαιρέσεις και η μη συμμόρφωση επισύρει σοβαρά χρηματικά πρόστιμα.
    Στις περιπτώσεις έναρξης λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μεταστέγασης ή επέκτασης/τροποποίησης άδειας, η εκπαίδευση αυτή αποτελεί προϋπόθεση για τον υπεύθυνος της επιχείρησης, προκειμένου να γίνει η αδειοδότηση.
    Πληροφοριες ΔΙΚΕΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Δ/ΝΣΗ ΣΑΧΤΟΥΡΗ Κ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ,  ΝΟΒΑ ΓΙΑΝΝΑ Δ/ΝΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΑΛΙΑΣ, 1ος ΟΡΟΦΟΣ