Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στο νοσοκομείο Καρύστου
  •  

    Ανακοίνωση για τη διαθεσιμότ​ητα των οδηγών ασθενοφόρω​ν και νυχτοφυλάκ​ων

    Στο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη Κυριακή περιλαμβάνονται νέα ιδιαίτερα επώδυνα μέτρα για το λαό.

    Υπαγορεύονται από τα συμφέροντα βιομήχανων, μεγαλεμπόρων και τραπεζιτών, τα επιτάσσει η πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ, για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

     



    Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν οδηγοί και νυχτοφύλακες των νοσοκομείων

    Βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής!

    Πάνω από 1.000 οδηγοί ασθενοφόρων πανελλαδικά, 4 στο νοσοκομείο Καρύστου, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες - διαρκείς κι επείγουσες ανάγκες, κρίσιμες για τη λειτουργία του νοσοκομείου τίθενται σε διαθεσιμότητα.
    Ανοίγουν το δρόμο για μαζικές απολύσεις υγειονομικών και δημιουργούν βάσιμες υπόνοιες ότι επίκειται άμεση εκχώρηση λειτουργιών των νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και ασφάλεια των υπηρεσιών καθώς και για το κόστος τους.
    Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν επίσης και οι νυχτοφύλακες των νοσοκομείων, 2 στο Νοσοκομείο Καρύστου θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ασθενών, εφημερεύοντος προσωπικού και των εγκαταστάσεων των νοσοκομείων.
    Ειδικά για την περιοχή μας η κατάσταση είναι ακόμη πιο κρίσιμη για τους ασθενής και τα επείγοντα περιστατικά καθώς όπως είναι γνωστό δεν καλύπτεται από το ΕΚΑΒ!
    Τέρμα πια στις αυταπάτες και τον εφησυχασμό!  
    Ως τώρα σε έχουν κοροϊδέψει πολλές φορές, θα τους πιστέψεις πάλι; Λένε πως δε θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά παρόλα αυτά από την Τρίτη 8 Απρίλη οι οδηγοί των ασθενοφόρων και οι νυχτοφύλακες μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
    Η υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρύστου δε θα αποφευχθεί αν το ξεχωρίσουμε από τη πάλη μας για όλα τα προβλήματα που βιώνουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες!
    Απαιτούμε:

     ·                    Κανένας οδηγός ασθενοφόρου – κανένας νυχτοφύλακας σε διαθεσιμότητα.

     ·                    Να αποκατασταθούν άμεσα τα κενά σε γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί λόγω συνταξιοδότησης και αποσπάσεων.               

    Να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.
    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας την Τρίτη 8 Απρίλη, 8 με 10 το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου! 
     

    Να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην πολιτική της εξαθλίωσης των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών και με τη μαζική συμμετοχή στην
    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ
    και στην  
    ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 10:30