ΣΠΠΕΝΚ: Τι στάση θα κρατήσει η νέα Δημοτική Αρχή για τα Αιολικά, Καστανόλογγο, Διαχείριση σκουπιδιών ;
 •  

   
  Από την συνάντηση που είχε το Σάββατο 31/5/2014 ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ)  στο Ξενοδοχείο Καρύστιον τίθενται τρία καίρια ερωτήματα για την στάση νέου Δήμαρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου σχετικά με τον καταιγισμό ανεμογεννητριών που θα συμβεί στο Δήμο Καρύστου, για τον Καστανόλογγο, την Διαχείριση σκουπιδιών, πληροφορώντας ταυτόχρονα τα μέλη, τους φίλους, και τους δημότες Καρύστου, ότι προχωράει η κατασκευή της 2ης Γραμμής Υψηλής Τάσης Πολυπόταμος – Πλατανιστός που είχε σταματήσει από το 2009.

  Αιολικά Πάρκα (ΑΠ)
  Προχωράει η κατασκευή της 2ης Γραμμής Υψηλής Τάσης Πολυπόταμος – Πλατανιστός που είχε σταματήσει από το 2009. Στη 2η Γραμμή ΥΤ 150 kV  θα συνδεθούν 21 νέα αιολικά πάρκα (ΑΠ) στην Ν. Εύβοια και 8 ΑΠ στην ΄Ανδρο  συνολικής ισχύος 400 MW (δείτε συνημ.). Yπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω ΑΠ είναι διαφορετικό έργο από τα ΑΠ που θα εγκατασταθούν στην Οχη και τον Καβοντόρο των εταιρειών ENEL- Κοπελούζος, ΤΕΡΝΑ και RF Energy (http://www.rae.gr/geo/)

  Επειδή οι Τράπεζες σύντομα θα αρχίσουν να χρηματοδοτούν νέες επενδύσεις μετά από διακοπή μερικών ετών, υποθέτουμε ότι αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσουν νέες εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων στη Νότια Εύβοια. Περιμένουμε να δούμε τι στάση θα τηρήσει η νέα Δημοτική Αρχή μπροστά στον καταιγισμό ανεμογεννητριών που θα συμβεί ειδικά στο Δήμο Καρύστου. 

  Καστανόλογγος 
  Ο Σύλλογος δια της Προέδρου του ζήτησε επανειλημμένα από το Δήμο Καρύστου να ενεργοποιηθεί ώστε να περιφραχτούν  μερικές νεαρές καστανιές σύμφωνα με τις προτάσεις της μελέτης που συνέταξε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα προτού γίνει οποιαδήποτε περίφραξη ο ΔΚ οφείλει να πάρει τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Αλιβερίου και επίσης να ενημερώσει σχετικά τους βοσκούς. Μεσολάβησαν οι εκλογές και τελικά τα γίδια μας πρόλαβαν και φέτος… Οι ελπίδες μας τώρα εναπόκεινται στη νέα Δημοτική Αρχή για την επόμενη χρονιά.   

  Τι στάση θα κρατήσει η νέα Δημοτική Αρχή;
  Ο Σύλλογος θα επιδιώξει να συζητήσει με το νέο Δήμαρχο κο. Λευτέρη Ραβιόλο τα κύρια θέματα που μας απασχολούν: Αιολικά Πάρκα, Καστανόλογγος, Διαχείριση σκουπιδιών. ΄Αραγε η ανάληψη της ευθύνης του Δήμου από νέα πρόσωπα θα φέρει αλλαγή στάσης και πρακτικής σε σοβαρά προβλήματα που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου;
   
   
   
   
     Για τον ΣΠΠΕΝΚ
  Χ. Μπερέτη - Πρόεδρος

  Θ. Μπινιάρης - Γραμματέας