London-Karystos Race Στις 15 Ιουνίου 2014, oι Γεράσιμος Λυκούδης και Γεράσιμος Μαλούτας, θα ξεκινήσουν με τα ποδήλατά τους ένα ταξίδι 3.000 χιλ.
  •  

    Στις 15 Ιουνίου 2014, oι Γεράσιμος Λυκούδης και Γεράσιμος Μαλούτας, θα ξεκινήσουν με τα ποδήλατά τους ένα ταξίδι 3.000 χιλ. περίπου, με αφετηρία τo Λονδίνο και τελικό προορισμό την πόλη της Καρύστου στην Εύβοια.


     

    Οι χώρες κατά σειρά στις οποίες θα ποδηλατήσουν: ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ.


    Οι δύο ποδηλάτες θα διανύουν καθημερινά 200-300 χλμ. από επαρχιακές οδούς, ενώ θα ξεκουράζονται 6-8 ώρες.

    Κατά μήκος της διαδρομής θα συναντηθούν μεποδηλατικούς συλλόγους από όλη την Ευρώπη οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει την συμπαράστασή τους.

    Οι δύο ποδηλάτες θα επισκεφτούν την αδελφοποιημένη πόλη της Kαρύστου στη Γαλλία – Tilleul στο Belfort, καθώς και την πόλη Badia Polesine στην Ιταλία.

    Στόχος της προσπάθειας η προβολή της χώρας μας και ειδικότερα της πόλης της Καρύστου στην Ευρώπη, καθώς και να τεθούν οι βάσεις για μελλοντική διοργάνωση ενός αγώνα στην ίδια διαδρομή.

    Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ποδηλατών, μέσω της ιστοσελίδας www.london-karystos.gr

    ή της Facebook σελίδας London Karystos Race.

    Οι ποδηλάτες:

     
    Γεράσιμος Λυκούδης

    Ο αρχηγός της αποστολής, ιατρός στο Νοσοκομείο Καρύστου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τον αθλητισμό και δη το στίβο, με πολλές επιτυχίες σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Έχει τερματίσει 6 κλασικούς μαραθώνιους. Ξεκίνησε την ποδηλασία πριν από 8 χρόνια, θέλοντας να βοηθήσει το γιο του που είχε αρχίσει τα πρώτα του βήματα στην ποδηλασία. Στο διάστημα αυτό έχει ολοκληρώσει 7 συνεχόμενες Σπαρτακιάδες και όλες τις αποστάσεις brevet 200, 300, 400 & 600 χιλιομέτρων. Έχει δε, πολλές συμμετοχές σε αγώνες κυπέλλου της ΠΕΠΑ (χρονόμετρο, αντοχή), ενώ έχει οργανώσει με επιτυχία στην Κάρυστο πολλούς αγώνες ποδηλασίας βουνού και δρόμου. 

    Τη διαδρομή London-Karystos θα την ταξιδέψει με ποδήλατο Specialized Roubaix SL4. 

     
    Γεράσιμος Μαλούτας 

    Ο παλαίμαχος του διδύμου, γεννήθηκε το 1958. Ξεκίνησε την ποδηλασία το 1972. Υπήρξε αθλητής του Ηρακλή Μουσείου από το 1974 έως το 1977 (με μέτριες επιδόσεις στους αγώνες). Η δεκαετία του 1980 τον βρίσκει κάτω από το ποδήλατο λόγω σπουδών. Το 1991 συναντάει την ΠΕΠΑ και υποτροπιάζει: 23 Σπαρτακιάδες, πολλοί αγώνες, 50 με 60 brevets, 2 Paris-Brest, αρκετά ποδηλατικά ταξίδια εντός Ελλάδος και Ευρώπης (Ζυρίχη- Αθήνα το 2000 με τους Ελβετούς του CDR). Σημαντικότερο ποδηλατικό του επίτευγμα: Θρακομακεδόνες-Κολωνάκι-Θρακομακεδόνες (300 φορές ετησίως).

    Τη διαδρομή London-Karystos θα την ταξιδέψει με ατσάλινο ποδήλατο Colner.