Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων Μαρμαρίου για την απαράδεκτη κατάσταση με το νερό
  •  
     
     
    Να βρεθεί άμεσα λύση για την ύδρευση του Μαρμαρίου!
     
    Συγκέντρωση την Τρίτη 29 Ιούλη, 8:30μμ στο χώρο του Δημαρχείου Μαρμαρίου
     
     
     
    Βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού και από τις αρχές Ιουλίου η κατάσταση με την ύδρευση στο Μαρμάρι είναι απαράδεκτη.
     
     
     
    Το νερό που φτάνει τις βρύσες μας περιέχει μεγάλη ποσότητα χώματος, ενώ έχουν παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις δερματικές μολύνσεις μετά τη χρήση του.
     
    Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα στο Φυγιά και στις περιοχές με πιο μεγάλο υψόμετρο στο Μαρμάρι καθώς το νερό κόβεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα (έως και 18 ώρες).
     
     
     
    Την ώρα που καλούμαστε να πληρώσουμε, αυξημένα μάλιστα, δημοτικά τέλη για την ύδρευση δεν έχουμε νερό να πιούμε!
     
     
     
    Το πρόβλημα δεν προέκυψε τώρα καθώς η κεντρική γεώτρηση νερού στα Χάνια έχει καταρρεύσει από το Νοέμβρη του 2013. Εκδηλώθηκε τώρα με την αύξηση της κατανάλωσης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της τουριστικής κίνησης.
     
     
     
    Η δημοτική αρχή έχει μεγάλη ευθύνη καθώς κωλυσιεργούσε 7 ολόκληρους μήνες. Όταν εκδηλώθηκε το πρόβλημα της έλλειψης του νερού πραγματοποίησε πρόχειρα δύο νέες γεωτρήσεις κοντά στην αρχική με συνέπεια όχι μόνο να μην λύσει το πρόβλημα της παροχής αλλά να δημιουργήσει και πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα.
     
     
     
    Μάλιστα υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος ύδρευσης, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, λόγω τον μεγάλων ποσοτήτων χώματος που έχουν συσσωρευτεί σε ευαίσθητα σημεία του (βάνες και μειωτές).
     
     
     
     
    Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης του Μαρμαρίου.
     
     
     
    Απαιτούμε:
    • · Τον άμεσο έλεγχο για να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλο για πόσιμο το νερό.
    • · Την άμεση ανάθεση της μελέτης σε ειδικούς για εξεύρεση άμεσης λύσης που να διασφαλίζει πόσιμο και επαρκές νερό σε όλο το Μαρμάρι.
    • · Τη διενέργεια μελέτης για την οριστική λύση του προβλήματος ύδρευσης στο Μαρμάρι.
     
    Καλούμε όλους τους Μαρμαριώτες και τους φορείς του Μαρμαρίου σε Συγκέντρωση στο χώρο του Δημαρχείο Μαρμαρίου την Τρίτη 29 Ιούλη, στις 8:30μμ για την ενημέρωση τους, για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη κατάσταση με το νερό.
     
     
     
    Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της ύδρευσης στο  Μαρμάρι