Δελτίο Τύπου για την Τελετή Ορκωμοσίας
  • Στον κατάμεστο από κόσμο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/8/2104 η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Καρύστου . Οι Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας Πάτερ Φράγκος Κων/νος, Πάτερ Βλάχος Γέωργιος και Πάτερ Μάριζας Γεώργιος τέλεσαν Αγιασμό και κάλεσαν τους αιρετούς να δώσουν τον νενομισμένο όρκο. Ο Πάτερ Κων/νος Φράγκος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής και συνεργασία με τον τοπική Εκκλησία.
    Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος κ Λευτέρης Ραβιόλος , τόνισε μεταξύ άλλων:
    Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το τόπο μας, Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συμπολίτες μας, τόσο αυτούς που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους τη διακυβέρνηση του Δήμου. Για τα επόμενα πέντε δύσκολα χρόνια, Όσο και εκείνους που έπραξαν το ύψιστο δημοκρατικό τους καθήκον τιμώντας άλλο συνδυασμό.
    Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάνουμε, Δεσμευόμαστε να αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπηρετήσουμε τις αξίες και τους στόχους που θέσαμε προεκλογικά. Η νέα δημοτική αρχή θα είναι όπως ακριβώς υποσχεθήκαμε: Ανεξάρτητη, ενωτική, και συμμετοχική. Στην αίθουσα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα υπάρχουν ταμπέλες και χρώματα. Ενωμένοι θα χτίσουμε όλοι μαζί το Δήμο Καρύστου του αύριο. Με γνώμονα τις αρχές της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι η ανεξαρτησία μας, ανεξαρτησία τόσο πολιτική όσο και οικονομική. Δεν δεσμευόμαστε από κανέναν, κι αυτό μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε και να αποφασίζουμε ελεύθερα, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας.

    Στη συνέχεια έθεσε του στόχους για την επόμενη πενταετία επισημαίνοντας:
    Θέλουμε και θα αγωνιστούμε το Δήμο Καρύστου: Σύμμαχο του πολίτη στην καθημερινότητά του. Διεκδικούμε τα αυτονόητα, δηλαδή μια πόλη καθαρή, σύγχρονη και φιλική προς τους πολίτες. Αρωγό των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση. Zωντανό κύτταρο πολιτισμού. Αναπτυξιακό πυλώνα που θα συμβάλει στην ταχύτερη έξοδο της κοινωνίας μας από την κρίση, στα πλαίσια ενός μακρόπνοου τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου. Έχουμε τις γνώσεις, τα πρόσωπα και κυρίως τη βούληση για να κάνουμε πράξη όσα οραματιζόμαστε.
    Κλείνοντας ο νέος Δήμαρχος ευχαρίστησε τον απερχόμενο Δήμαρχο και αναφέρθηκε στους υπαλλήλους του Δήμου καθώς και σε όσους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους δεν κατάφεραν να εκλεγούν δηλώνοντας :
    Θέλω να ευχαριστήσω την απερχόμενη δημοτική αρχή του κου Μανώλη για ότι που προσέφερε τα τελευταία χρόνια στον Δήμο. Είμαι σίγουρος πως θα σταθεί δίπλα μας στη νέα προσπάθεια.
    Θέλω να απευθυνθώ επίσης, προσωπικά στους υπαλλήλους του Δήμου μας. Να γνωρίζουν πως χωρίς τη πολύτιμη βοήθεια τους δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τόπο μας και να σταθούμε στους συμπολίτες μας Δεσμεύομαι πως θα σταθώ δίπλα τους σε κάθε τους πρόβλημα Αλλά Τους ζητώ να αγκαλιάσουν και αυτοί τη νέα δημοτική αρχή Και όλοι μαζί να προχωρήσουμε προς το μέλλον Τέλος θέλω να απευθυνθώ σε όσους έδωσαν τη μάχη των εκλογών αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν.
    Θέλω να τους πω ότι είναι εκείνοι που συνέβαλαν στο μέγιστο ώστε να είμαστε σήμερα εμείς στη διοίκηση του Δήμου και
    τους ζητώ να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη νέα μας προσπάθεια.
    Ο κος Ραβιόλος τόνισε κλείνοντας ότι θα τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και ότι θα είναι ο Δήμαρχος όλων, ευχήθηκε καλή δουλειά σε όλους με σκοπό να αλλάξει τον τόπο μας !