Σημάδια ανάκαμψης στην Εύβοια, και επιχειρηματική δραστηριότητα βλέπει ο Σίμος
  •  

    Σημάδια ανάκαμψης στην Εύβοια. Επιχειρηματική δραστηριότητα σε Μαντούδι και Χαλκίδα
    Ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας στην Εύβοια  δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ  στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τον ανασχηματισμό στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι»   και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο  Κούτρα, την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014.

    Ήδη στο Μαντούδι, που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ως η πρωτεύουσα της ανεργίας  ξαναρχίζει η μεταλλευτική δραστηριότητα, ενώ και στην ευρύτερη περιοχή της  Χαλκίδας υπάρχει νέος επενδυτής για να λειτουργήσει επιχείρηση που είχε κλείσει.
    Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι έγινε ένας μεγάλος αγώνας στην Ελλάδα για να επέλθουν αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι στην προσπάθεια να αλλάξουν ταυτόχρονα πάρα πολλά, έγιναν λάθη και αστοχίες , που όμως διορθώνονται.
    Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να σταματήσουν, καθώς γίνεται μεγάλη προσπάθεια να οικοδομηθεί  ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης προς την κατεύθυνση στήριξης των  μικρών και μεσαίων  επιχειρήσεων.  Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουμε 1,5 εκατομμύρια ανέργους που δεν θα πρόκειται να βρουν λύση στο δημόσιο τομέα. Μόνο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις  να μη σάς πω περισσότερο στις μικρές επιχειρήσεις θα δοθεί η μάχη κατά της ανεργίας. Πολλές άλλωστε από τις  συστάσεις της Task Force είναι στην κατεύθυνση των αλλαγών που ζητάει η Ελλάδα στο πρόγραμμά της ειδικά σε ό, τι αφορά τις φοροελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις. Το καθοριστικό στοίχημα είναι η ανόρθωση της οικονομίας της πατρίδας μας».
    Κληθείς να κρίνει την επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης  ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε, ότι δεν μπορεί να σχολιάσει την τακτική κάποιου άλλου, αναφέροντας ότι στα δύο χρόνια που ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επιλέξει μία διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων  και αυτό γιατί ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. «Ας μη ξεχνάμε – είπε- ότι ήταν δύο δύσκολα χρόνια και θεωρώ τιμή μου που συνεισέφερα σε αυτή την προσπάθεια, γιατί μιλάμε για παράδειγμα  για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο. Σκεφτείτε δύο χρόνια πριν την πρώτη συνάντηση. Τι φοβόμαστε τότε, ποιά ήταν η κατάσταση τότε και ποιά είναι σήμερα. Η απόσταση είναι τεράστια».
    Στο ερώτημα για το εάν από αυτή τη Βουλή μπορεί να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε, ότι είναι αυτό είναι εφικτό, ενώ αναφερόμενος στα περί επιλογής προσώπου από τον κεντροδεξιό ή τον κεντροαριστερό χώρο απάντησε:
    «Νομίζω ότι αυτές οι ταμπέλες δεν βοηθάνε. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι υπέρ των θεσμικών διαδικασιών και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αντιμετωπίσουμε σαν έκτακτη ανάγκη».
    Σχετικά με την εκδήλωση για την επέτειο την ΝΔ ο Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε, ότι είναι ένας φόρος τιμής στα μεσαία στελέχη της ΝΔ που όλα αυτά τα χρόνια δώσανε μάχες και δεν υπάρχει λόγος να αποσταλούν ονομαστικές προσκλήσεις. Αυτό, βέβαια,  δεν σημαίνει ότι δεν  πρέπει να διευρύνουν την επιρροή τους.
    Στο ερώτημα περί  ευθυνών για τη λήψη απόφασης για την ΕΡΤ δήλωσε πως ήταν μία συλλογική απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει δραστικά η Δημόσια Τηλεόραση μετά από ένα χρόνο προσπαθειών να γίνουν αλλαγές εν λειτουργία, υπενθυμίζοντας, ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε προσπαθήσει κατά την πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Μέρκελ να επιβάλλει black out στην ενημέρωση και κατέληξε: «αν είναι κάθε Υπουργός να σκέφτεται τον επαγγελματικό του κλάδο τότε δεν κάνεις κυβέρνηση, κάνεις ένα συνάθροισμα από εκπροσώπους συντεχνιών».