ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΠΕΤΥΧΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  •  Υπ. Bουλευτής Ν.Δ., Ν. Ευβοίας

    KΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ 

    ώρα ΕΥΘΥΝΗΣ

    Η περίοδος που έρχεται για την Ελλάδα μας, απαιτεί ικανούς πολιτικούς με γνώσεις, θάρρος, διεθνείς γνωριμίες, αποφασιστικότητα και αφοσίωση.

    Σας θυμίζω ότι επέμεινα και πέτυχα:

    ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    -Την  συνέχεια  της λειτουργίας στο ΤΕΙ των Ψαχνών του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού, το οποίο σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά» επρόκειτο να καταργηθεί.

    -Την ίδρυση στο ΤΕΙ δύο νέων μεταπτυχιακών, εκ των οποίων το ένα ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του.

    -Την χρηματοδότηση και την συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης στην Εύβοια.

    -Την παράταση της νομοθεσίας, για ένα ακόμη έτος, για τον διορισμό των «τριανταμηνιτών» εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    -Τις ελεύθερες μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για παιδιά με σοβαρές παθήσεις (κατηγορία 5%) και ΑΜΕΑ.

    -Την ίδρυση ολοήμερου σχολείου στο Βέλος Αλιβερίου.

    -Την δημοπράτηση νέου νηπιαγωγείου στα Λουκίσια.

    Είμαι ο μοναδικός βουλευτής από την Εύβοια που κατήγγειλα τις ενέργειες υποβάθμισης του ΤΕΙ μας από το σημερινό πρόεδρο στη Λαμία. Μόνος μου πάλεψα από την Εύβοια στη Βουλή. Συνεχίζω να παρακολουθώ την διοίκηση στην Λαμία και πάντα παρεμβαίνω, έστω και μόνος, στηρίζοντας το ΤΕΙ μας στα Ψαχνά. Παρενέβη στην άνιση κατανομή έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού εις βάρος των Ψαχνών και έχω ενημερωθεί για τις νεότερες κινήσεις του προέδρου για μεταφορά διοικητικού προσωπικού στη Λαμία. Δυστυχώς στις αντιδράσεις μου αυτές έχω απέναντι μου το ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και αδρανείς τους άλλους δύο πρώην κυβερνητικούς βουλευτές.

    Με διάφορες ισχυρές παρεμβάσεις μου προσπάθησα και έλυσα προβλήματα για την κάλυψη κενών εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (όπως σε Ιστιαία, Αιδηψό, Χαλκίδα, Αλμυροπόταμο κ.α.), για την μεταφορά μαθητών, για να αποφευχθούν καταργήσεις σχολείων (όπως πρόσφατα στην περιοχή της Κύμης), για να προωθηθούν προς επίλυση στεγαστικά προβλήματα σε σχολεία, για την διανομή φρούτων σε σχολεία της Εύβοιας και οπουδήποτε ζητήθηκε η συνδρομή μου για δίκαια αιτήματα ήμουν παρών.

    Ποτέ δεν κρύφτηκα.

    Πάντα έλεγα την αλήθεια στους πολίτες.

    ΔΕΝ μπορώ να κάνω θαύματα, αλλά ΔΕΝ κοροϊδεύω τους συμπολίτες μου.

    Η στήριξή σου δυναμώνει τη φωνή της Εύβοιας στη Βουλή.

    Η στήριξή σου δυναμώνει τις κοινωνικές δυνάμεις στην Νέα Δημοκρατία

     

    ώρα ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ