Στον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νότιας Καρυστίας
  • Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 το Δ.Σ. του Συλλόγου Aγροτοκτηνοτρόφων Νότιας Καρυστίας επισκέφθηκε τον νέο Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

    Στη συζήτηση που έγινε τέθηκαν διάφορα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

    Συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εξισωτική αποζημίωση, με τον Υπουργό να τονίζει ότι δυστυχώς οι λανθασμένοι χειρισμοί της προηγούμενης διοίκησης του Υπουργείου δημιούργησαν πολύ μεγάλο πρόβλημα.
    Δεσμεύθηκε ότι για το 2015 οι επιλέξιμες εκτάσεις θα είναι σημαντικά αυξημένες και δεν θα δημιουργηθούν τα ίδια προβλήματα.
    Επίσης, τόνισε ότι ήδη γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραταθεί και απλοποιηθεί η διαδικασία νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.
    Ο κ. Αποστόλου, θεώρησε δίκαιο το αίτημα των κτηνοτρόφων για την πρόσληψη ενός ακόμα κτηνίατρου στην περιοχή και υποσχέθηκε την πρόσληψη του μέσα στους επόμενους μήνες.

    Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την πιστοποίηση ντόπιων φιλών αιγοπροβάτων και την πιστοποίηση του κατσικιού και του αρνιού Καρύστου (Π.Ο.Π) με τον Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα σταθεί αρωγός σε όλες τις ενέργειες του Συλλόγου που θα δώσουν ώθηση στην κτηνοτροφία της Νοτίου Καρυστίας.


    Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Νότιας Καρυστίας
    Ο πρόεδρος
    Ευάγγελος Ν. Σφυρίδης