Επίσκεψη Σίμου στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού
  •  
    Σίμος Κεδίκογλου: Ομάδα Δράσης για τη διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

    Στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού βρέθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015, προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε ο Αναπτυξιακός Προγραμματισμός στο πλαίσιο του Ε.Π Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2019 και του ΕΣΠΑ 2014-2010.

    Νωρίτερα, μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Εύβοιας κ. Φάνη Σπανό, τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, την Δήμαρχο κα. Λίνα Ευσταθίου-Σπανού και υπηρεσιακούς παράγοντες επιθεώρησαν τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, για να διαπιστώσουν την πρόοδό τους. 

    Εκτός από την επιτόπου αυτοψία στους χώρους των έργων: της ολοκλήρωσης της Παράκαμψης Λ. Αιδηψού, της Ανάπλασης της παραλίας, της Αναστήλωσης του ιστορικού κτιρίου «Κύμα» Λ. Αιδηψού, επισκέφθηκαν και το σημείο, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην είσοδο στα Λ. Αιδηψού από την πλευρά των Ηλίων, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στον επαρχιακό δρόμο, που συνδέει την περιοχή με την Αιδηψό και τη Χαλκίδα. 
     
    Κοινή ήταν η διαπίστωση της ανάγκης άμεσης αποκατάστασης και λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, έτσι ώστε να εξαλειφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι κίνδυνοι για τους οδηγούς. Στο πλαίσιο αυτό θα ενταθούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. 
     
     
     
    Στη συνέχεια, ο Σίμος Κεδίκογλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν στον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού στο πλαίσιο της συζήτησης για την εξειδίκευση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, επεσήμανε ότι η Βόρεια Εύβοια είναι μία περιοχή με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και πρότεινε να συσταθεί Ειδική Ομάδας Δράσης (Task Force) μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας με στόχο την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων όσον αφορά στη διεκδίκηση και απορρόφηση των απαραίτητων κοινοτικών κονδυλίων προς όφελος της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας.