Σίμος Κεδίκογλου Συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος
  •  

    Την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος και τη θωράκιση της Εύβοιας ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου

     
    Τον εκσυγχρονισμό, τη στελέχωση των Υπηρεσιών και την ενίσχυση των δράσεων των μονάδων του Λιμενικού Σώματος στην Εύβοια με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανασόπουλο Αθανάσιο κατά τη συνάντηση που είχαν.
     
    Ο βουλευτής τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λ.Σ και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο καθημερινά καλείται να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του κάτω από αντίξοες συνθήκες, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης όλων των Υπηρεσιών.
     
    Παράλληλα, συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης για το οποίο ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει, καθώς ανακύπτουν ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία υποδοχής, προσωρινής κράτησης και ταυτοποίησης των μεταναστών ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.
     
    Όπως επισημάνθηκε το Λιμενικό Σώμα με τις υπάρχουσες δυνάμεις του δεν είναι σε θέση να καλύψει την αύξηση των μεταναστευτικών ροών κάτι που συνεπάγεται την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσεων σε θέματα οικονομικής ενίσχυσης του Λ.Σ για εξοπλισμό, μέσα, οργάνωση και προσωπικό και γενικότερα ενίσχυσης των δυνάμεων του Λ.Σ για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης και θωράκισης του Νομού.
     
    Μάλιστα, για το εν λόγω ζήτημα ο Σίμος Κεδίκογλου έχει συνυπογράψει επερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών - Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας , Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στην οποία υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι: «η έξαρση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης δεν οφείλεται τόσο στα γεγονότα της Συρίας, όσο στη χαλάρωση των μέτρων προστασίας των θαλάσσιων συνόρων μας και στη ρητορική των κυβερνητικών στελεχών που μετατρέπουν την Ελλάδα σε πόλο έλξης για τους παράνομους μετανάστες». 
     
    Αναφέρεται, επίσης, ότι το πρόβλημα στα νησιά είναι ιδιαίτερα έντονο και η Πολιτεία μεταθέτει την ευθύνη διαχείρισης του προβλήματος στην αυτοδιοίκηση, σε ό, τι αφορά τη φιλοξενία των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών και επιπρόσθετα επιβαρύνονται υπέρμετρα η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα με το έργο της ταυτοποίησης των μεταναστών.
     
    Ο βουλευτής μετά και τη συνάντησή του με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος το αμέσως προσεχές διάστημα προγραμματίζει επισκέψεις σε όλα τα Λιμενικά Φυλάκια της Εύβοιας.