Απίστευτο το πόσο εύκολα ελέγχει και εκμεταλλεύεται το σύστημα την Παγκόσμια Οικονομία! (βίντεο)
  •  
    Το Χρήμα ως Χρέος – Money as Debt
    «Πρώτο μέρος»

    Ένα video 47 λεπτών από τον Paul Grignon (paulgrignon), που εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο τις βασικές αρχές λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος που κυβερνά τον κόσμο...


    Το χρήμα ως χρέος: Ένα βίντεο για την κριτική του τραπεζικού συστήματος 


    Ο Paul Grignon είναι ένας Καναδός καλλιτέχνης, πρώην χίπις, που ασχολείται με τις γραφικές τέχνες και σκηνοθετεί ταινίες κινουμένων σχεδίων. 


    Το 2006 έφτιαξε ένα μικρό βιντεάκι το Money as debt που έκανε θραύση στο διαδίκτυο όπου το είδαν εκατομμύρια θεατές. 

    Το θέμα του είναι το τραπεζικό σύστημα και η δημιουργία του χρήματος μέσα από την ιστορία. 

    Με απλά παραδείγματα ο Paul Grignon εξηγεί παραστατικά πως η χρηματιστική και τραπεζική βιομηχανία, μέσω του μηχανισμού της δανειοδότησης, έχει καταφέρει να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται την παγκόσμια οικονομία. 

    Παρ όλες τις αμφιλεγόμενες πλευρές του, για τις οποίες δεν έχει λείψει η κριτική, το εν λόγω φιλμ είναι πολύ χρήσιμο για όσους αναρωτιούνται ποια είναι η προέλευση και η λειτουργία του χρήματος στη σύγχρονη οικονομία, ιδίως τώρα στον καιρό της κρίσης. 

    Δείτε την τελευταία έκδοση του φιλμ, διαρκεί 47 λεπτά και είναι στα αγγλικά με Ελληνικούς υπότιτλους. 

    Τα εύσημα για τους υπότιτλους ανήκουν στα παιδιά του ΚΕΠΙΚ (kepik.gr). 






    Το Χρήμα ως Χρέος II – Αποδεσμευμένες Υποσχέσεις

    Πακέτα διάσωσης και πακέτα στήριξης, το χρέος συσσωρεύεται συνεχώς…

    Πού θα οδηγήσει αυτό;

    Πώς φτάσαμε σε μια κατάσταση όπου δεν υπήρξε ποτέ τόσος υλικός πλούτος και παραγωγικότητα κι όμως όλοι είναι χρεωμένοι στις τράπεζες;

    Και τώρα ξαφνικά, οι τράπεζες δεν έχουν χρήματα και εμείς οι φορολογούμενοι, πρέπει να τις σώσουμε ενώ βυθιζόμαστε σε ακόμα μεγαλύτερο χρέος.

    Το ντοκιμαντέρ «Το χρήμα ως χρέος II-Αποδεσμεύοντας τις υποσχέσεις»  διερευνά τη δόλια και καταστροφική αριθμητική του χρηματοπιστωτικού συστήματος που μας κρατάει όμηρο σε ένα συνεχώς αυξανόμενο ΧΡΕΟΣ… και πώς μπορούμε να εξελιχθούμε πέρα από αυτό.