Σίμος Κεδίκογλου:«Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα τσίρκο που εκθέτει τη χώρα»
  •  

    Την οργισμένη αντίδραση του Σίμου Κεδίκογλου, Συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Εύβοιας και την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Γαλλίας,  προκάλεσαν τα όσα ανέφερε η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου κατά της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές περί  «ακροδεξιού, αντισημιτικού και βαθιά ρατσιστικού λόγου που έδωσε άνθηση στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής»
    Ο  Σίμος Κεδίκογλου αντέδρασε έντονα εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του και  χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση, ενώ ακολούθησε κοινή ανακοίνωση του κ. Σ.  Κεδίκογλου και του κ. Κ. Τζαβάρα, με την οποία κατηγορούν την κα Βασιλική Κατριβάνου για «πολιτική χυδαιότητα», υπογραμμίζοντας ότι η αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, οφείλεται στην άρνησή τους να συμμετάσχουν «σε ένα τσίρκο που εκθέτει τη χώρα» συστήνοντας, παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ «να μάθει ότι Δημοκρατία υπήρχε στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να υπάρχει και ότι το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα λαθρομετανάστες».
    Ο Σίμος Κεδίκογλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής είχε εκφράσει  τη δυσαρέσκειά του για τη μομφή κατά της Νέας Δημοκρατίας και για τις ανακρίβειες που ακούστηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά:
    «Δυστυχώς, η Ν.Δ., θα πρέπει να αποχωρήσει. Θα πρέπει να αποχωρήσει γιατί αυτά που ακούστηκαν ήταν απαράδεκτα. Ακούσαμε για μια χώρα που εκδημοκρατίζεται, τώρα, λες και δεν υπήρχε Δημοκρατία.
    Λυπάμαι πάρα πολύ που μας φέρνουν σε αυτή τη θέση. Ακούσατε για τα αποτελέσματα της κρίσης, δεν ακούσατε κουβέντα για τα αίτια. Ακούσατε για τα αποτελέσματα της κρίσης, δεν ακούσατε κουβέντα για τα αίτια. Η Ελλάδα έφτασε σε αυτό το σημείο, γιατί το οικονομικό μοντέλο, το κρατικοδίαιτιο οικονομικό μοντέλο, του ολοένα και μεγαλύτερου δανεισμού, έφτασε στο φυσικό του τέλος».
    Όσον αφορά στο θέμα της ραγδαίας αύξησης που παρατηρείται στον αριθμό των παράνομων μεταναστών, που εισέρχονται στην Ελλάδα ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, ότι είναι το αποτέλεσμα των λαθών της νέας Κυβέρνησης, που έδωσε το έναυσμα «ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, τους δεχόμαστε όλους».
    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, επίσης, και στο νομοσχέδιο του «δήθεν εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης», το οποίο επί της ουσίας «επαναφέρει ακόμη και επίορκους δημοσίους υπαλλήλους» και παράλληλα «δίνει τη δημόσια διοίκηση στους συνδικαλιστές».

    Ακολουθεί η ομιλία του Σίμου Κεδίκογλου:
    «Καταρχάς, καλώς ήρθατε και είναι μεγάλη τιμή που βρίσκεστε εδώ.
    Δυστυχώς, η Ν.Δ., θα πρέπει να αποχωρήσει. Θα πρέπει να αποχωρήσει γιατί αυτά που ακούστηκαν ήταν απαράδεκτα. Ακούσαμε για μια χώρα που εκδημοκρατίζεται, τώρα, λες και δεν υπήρχε Δημοκρατία.
    Λυπάμαι πάρα πολύ που μας φέρνουν σε αυτή τη θέση. Ακούσατε για τα αποτελέσματα της κρίσης, δεν ακούσατε κουβέντα για τα αίτια. Η Ελλάδα έφτασε σε αυτό το σημείο, γιατί το οικονομικό μοντέλο, το κρατικοδίαιτιο οικονομικό μοντέλο, του ολοένα και μεγαλύτερου δανεισμού, έφτασε στο φυσικό του τέλος.
    Φυσικά, υπήρξαν αβλεψίες από πλευράς Ε.Ε., ότι όλοι μας δεν είχαμε φανταστεί μια τέτοια εξέλιξη, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Το να γυρίσουμε στο παρελθόν δεν βοηθά σε τίποτα, θα γίνουν, απλώς, τα ίδια λάθη. Ακούστηκαν εδώ πέρα, πολλά, να μην πω ψέματα, να πω, επιεικώς ανακρίβειες.
    Το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, τους παράνομους μετανάστες, είναι πολύ μεγάλο στην Ελλάδα. Εδώ είναι που, ναι, θα θέλαμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη από τους εταίρους μας γιατί η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης, σε ό, τι αφορά την είσοδο παράνομων μεταναστών, είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία. Η Ελλάδα, λόγω του πολέμου στη Συρία και λόγω της γεωπολιτικής θέσης της, είναι η αχίλλειος πτέρνα και χρειάζεται μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους εταίρους της, αφού μιλάμε για ένωση.
    Αρκεί να σας πω ότι η Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων, έχει δύο εκατομμύρια νόμιμους και σχεδόν νόμιμους μετανάστες και, τουλάχιστον, αλλά δύο εκατομμύρια παράνομους και αυτός ο αριθμός αυξάνονται συνέχεια. Το τελευταίο διάστημα, δε, αυξάνεται ραγδαία, ως συνέπεια των λαθών που έκανε η νέα Κυβέρνηση, που ουσιαστικά, έδωσε ένα κάλεσμα ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, τους δεχόμαστε όλους εδώ. Φυσικά, είναι ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αλλά θέλει άλλη αντιμετώπιση.
    Ακούστηκαν ανακρίβειες. Ακούσατε για ένα νομοσχέδιο, δήθεν εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.
    Αυτό είναι ένα νομοσχέδιο πρώτα από όλα, που επαναφέρει ακόμη και επίορκους δημοσίους υπαλλήλους και στερεί τις θέσεις από τα νέα παιδιά με πτυχία που το δικαιούνται. Τα δικαιώματα του ενός δεν πρέπει να παραβιάζουν τα δικαιώματα του άλλου. Πάνω από όλα δεν πρέπει να παραβιάζουν τα δικαιώματα του συνόλου. Για παράδειγμα, αυτός ο νόμος δίνει τη δημόσια διοίκηση στους συνδικαλιστές. Ξέρετε ότι υπάρχει ρητή αναφορά ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αναξιοπρεπής συμπεριφορά ενός δημοσίου υπαλλήλου, οποιαδήποτε μορφή συνδικαλιστικής, κοινωνικής δράσης. Όταν ρώτησα τον κ. Υπουργό, εάν αυτό περιλαμβάνει και προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες, ξέρετε ότι δεν το απέκλεισε; Αυτό είναι δημοκρατία; Να παραδίδονται όλα τα πειθαρχικά συμβούλια της δημόσιας διοίκησης στους συνδικαλιστές;
    Επίσης, θα ήθελα να πω, πως ενισχύθηκαν οι ακραίες τάσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής. Όταν αφήνουν τους λαθρομετανάστες να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο κέντρο της πόλης, δυστυχώς, οι ακραίες τάσεις θα ενισχυθούν περισσότερο.

    Λυπάμαι πολύ, πρέπει να αποχωρήσω, όπως έκανε ο συνάδελφός μου κ. Κώστας Τζαβάρας, που δεν άντεξε να ακούσει μέχρι τέλους την ομιλία. Λυπάμαι πάρα πολύ, θα ήθελα να έχουμε επικοινωνία και να ανταλλάξουμε θέσεις και ιδέες. Ευχαριστώ».