Σίμος Κεδίκογλου: «Να σταματήσουν οι ερασιτεχνισμοί της Κυβέρνησης»
  •  

    «Αποδοκιμάζουμε το σόου της προέδρου της Βουλής που δεν αρμόζει στη θέση της» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας  σχολιάζοντας το χθεσινό επεισόδιο που διαδραματίστηκε στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη επεσήμανε, ότι η κα Κωνστναντοπούλου χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να κάνει σόου και με πολυκάμερο, κάτι που  αντιλήφθηκε ο κόσμος, ενώ διερωτήθηκε για το που ακριβώς σταματάνε οι αρμοδιότητές της και αν εντέλει έχουμε κράτος εν κράτει. Από τη στιγμή, μάλιστα, που η συμπεριφορά της κας Κωνσταντοπούλου αποδεικνύει, πως:  «εκμεταλλεύεσαι τη θέση σου για να πουλήσεις τσαμπουκά σε έναν υπάλληλο, σε έναν εργαζόμενο».

    Ο Σίμος Κεδίκογλου πρόσθεσε, πως η πρώτη προτεραιότητα είναι να είναι ελεύθερη η πρόσβαση των βουλευτών από και προς τη Βουλή και για το λόγο αυτό μπαίνει ένας φραγμός εκεί, για να μην μπορεί να αποκλειστεί η Βουλή, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν από τους αγανακτισμένους, που είχαν εμποδίσει την πρόσβαση των βουλευτών.

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέκτασης του τρέχοντος προγράμματος με χρηματοδότηση 4 δισεκατομμυρίων ευρώ με τμηματική υλοποίηση των όρων διευκρίνισε, πως τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ είναι για την εξυπηρέτηση του χρέους, αφορούν στις δόσεις του ΔΝΤ και  της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συνεπώς, όπως τόνισε,  «η μεγάλη πρόκληση παραμένει. Πρέπει να ισοσκελίσουμε δαπάνες και έσοδα και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα και θα πρέπει να προσέξουμε να μην είναι μόνο με αύξηση των φορολογικών εσόδων,  γιατί θα στραγγαλιστεί ακόμα περισσότερο η οικονομία».

     Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε πως είναι η ώρα των δύσκολων αποφάσεων και πρέπει να δούμε, πόσο μπορούμε να περιορίσουμε τις δαπάνες μας και πόσο μπορούμε να αυξήσουμε τους φόρους, τονίζοντας: «το περιθώριο αύξησης των φόρων είναι ελάχιστο. Κανένας δεν θα μας δώσει λεφτά για νέο χρέος».

    Ερωτηθείς για τη συμφωνία και για τη στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση για ερασιτεχνισμούς, καθώς οι Υπουργοί αυτοαναιρούνται, ανακαλύπτοντας πως αυτά που κατά καιρούς ανακοινώνουν για τον ΦΠΑ και τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες είναι ανεφάρμοστα. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην απαράδεκτη στάση του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος είπε  απροκάλυπτα, ότι μαγνητοφώνησε τους ομολόγους του στη Σύνοδο.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, επίσης, ότι είναι άξιο απορίας, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα να διώξει τους διοικητές των Νοσοκομείων, πληρώνοντας τεράστιες αποζημιώσεις καθώς και το να ψηφίζουν για διευθυντές στα σχολεία, γυρίζοντας την παιδεία πολλά χρόνια πίσω.

    Όσον αφορά στη θέση της Νέας Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσουν να κινούνται όπως στην αρχή της κρίσης με υψηλότατο αίσθημα ευθύνης, έχοντας ως κόκκινη γραμμή την παραμονή της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρώπης πάση θυσία, γιατί αυτό θέλουν και οι Έλληνες.

    Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για να στηρίξουν κάποιον σε μία δύσκολη στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να σε αποκαλεί «πεμπτοφαλαγγίτη», «πράκτορα» και  «γερμανοτσολιά». Χαρακτηριστικά τόνισε: «Για να έρθει μία συμφωνία πρέπει να σταματήσουν οι οικονομικοί ερασιτεχνισμοί, γιατί όλα αυτά που ακούω ήταν σχήμα λόγου το ένα, είπαμε να σκίσουμε το μνημόνιο, μου θυμίζουν το ανέκδοτο του λαγού με την τίγρη».