«Η κυβέρνηση δεν είχε εξαρχής σχέδιο»
  •  

    «Η κυβέρνηση  δεν είχε εξαρχής σχέδιο και  αποδεικνύεται ότι έχασε χρόνο» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις  εξελίξεις μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός  στις Βρυξέλλες με τον Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη σημείωσε,  πως αν γίνουν εκλογές, δεν θα πρέπει να έχει κανείς αμφιβολίες, ότι  θα είναι για τη δραχμή και για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.  Αναφορικά με τα προτεινόμενα μέτρα υπενθύμισε, τι έλεγε η τότε αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση για το mail Χαρδούβελη, το οποίο αποτελούσε μία βάση συζήτησης πολύ διαφορετική από αυτή που έχουμε σήμερα .
    Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία θα ήθελε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης που θα πρέπει να υπάρξει και να έχει ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις. «Άλλωστε, όπως είπε-  στην Ελλάδα έχουμε πολυκομματική δημοκρατία και όχι μονοκομματική. Συνεπώς κάποια στιγμή η Βουλή και τα άλλα κόμματα θα πρέπει να ενημερωθούν».
    Επεσήμανε, ότι δεν θα πρέπει να γίνει ξανά το ίδιο λάθος,  ο ισοσκελισμός, δηλαδή, του προϋπολογισμού να επιτευχθεί μόνο με αύξηση των φορολογικών εσόδων, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και  μείωση των δαπανών.
    Όπως τόνισε: «Θα πρέπει να πούμε μία αλήθεια, ό, τι και να γίνει με το χρέος και τις δόσεις πρέπει να ισοσκελίσουμε έσοδα και δαπάνες, δεν πρέπει να γίνει ξανά το ίδιο λάθος,  ο ισοσκελισμός να έρθει μόνο με αύξηση των φορολογικών εσόδων».
    Ο βουλευτής  ασκώντας στη συνέχεια κριτική στη στάση που τηρεί η κυβέρνηση, ζήτησε να σταματήσουν να αναζητάνε εσωτερικούς εχθρούς για να καλύψουν τη δική τους ανικανότητα, όπως και να μην διαστρεβλώνουν την έννοια της λαϊκής εντολής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο εθνικός διχασμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος».
    Τέλος, αναφορικά με τα όσα έχουν ακουστεί περί μη καταβολής δόσεων ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό, πως αν δεν πληρωθούν οι δόσεις του Ιουνίου αυτό θα  είναι de facto  χρεοκοπία