"Διόκλεια 2015" Πρώτη εκδήλωση του καλοκαιριού Δήμου Καρύστου.
  • Το Σάββατο 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γιοκάλειο, το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Χορωδιών «Διόκλεια 2015». 

    Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ που κάνει φέτος την παρθενική του εμφάνιση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2015», τις οποίες οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Δήμου Καρύστου «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ

     
     
     
    Η συναυλία ξεκίνησε με τη συμμετοχή της χορωδίας και της ορχήστρας της Μουσικής Σχολής Σέβης Στελιάτου με μαέστρο την ανερχόμενη Σεβαστή Ζωγράφου. Στη συνέχεια στη σκηνή βρέθηκε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» του Δήμου Θεσσαλονίκης με μαέστρο την πασίγνωστη συντοπίτισσα μας Άλκηστης Τόγια και την Ειρήνη Μαύρου στο πιάνο, γεμίζοντας ο χώρος με μαγικούς ήχους, χαρίζοντας στους ακροατές μια μουσική μέθεξη με υψηλές συναισθηματικές κορυφώσεις.

    Η βραδιά έκλεισε με σόλο ερμηνείες της μαέστρου Άλκηστης Τόγια σε τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι, όπως το «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», το «Τώρα που πας στην ξενιτιά», το «η μικρή Ραλλού», το «Η μπαλάντα του οδοιπόρου», το «Η Μαριάνθη των ανέμων», το «Πες μου μια λέξη» και το «Είσαι ένα περιστέρι».




    Οι θεατές που κατέκλυσαν το Γιοκάλειο και τίμησαν με την παρουσία τους τη συναυλία, χειροκρότησαν με πάθος μέσα σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού.

    Στο πρώτο μέρος η χορωδία με τη συνοδεία της ορχήστρας, απέδωσαν μοναδικά το «Ελισσώ», «Το παλιό ρολόι», το «Όλα σε θυμίζουν», το «Μια καλημέρα» και το «Ήλιε μου σε παρακαλώ», όλα του Μ. Λοΐζου. Στο δεύτερο μέρος η χορωδία «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» μας οδήγησε σε διάσημες μελωδίες όπως το Δημοτικό «Μακεδονία ξακουστή», το «Φίλοι κι αδέρφια», το «Γεια χαρά σου Βενετιά», το «Ράβε – ξήλωνε», το «Το φεγγάρι είναι κόκκινο», το παραδοσιακό Ζακύνθου «Η φλογέρα», το «Τα Κύθηρα», το παραδοσιακό «Θαλασσάκι», το «Σε πελαγίσιο μνήμα» και το «Δεν ήταν νησί»των Μ. Χατζιδάκι, Γ. Κατσαρού και Στ. Ξαρχάκου.

    Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων τόσο της Προέδρου της χορωδίας «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» κας Πετρίδου προς τον Πρόεδρο του Οργανισμού «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ», όσο και του τελευταίου στη μαέστρο Άλκηστης Τόγια, την πιανίστρια Ειρήνη Μαύρου και τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη, με την υπόσχεση ότι θα συμμετέχουν και σε μελλοντικές συναυλίες.


    Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Καρύστου «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ» κος Αλκιβιάδης Βόσσος και ο Δήμαρχος Καρύστου κος Ελευθέριος Ραβιόλος, άνοιξαν την αυλαία αναφερόμενοι στις σχέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ του Δήμου Καρύστου και του Δήμου Θεσσαλονίκης χάρη στην συμπατριώτισσα Άλκηστη Τόγια. 


    Η μαέστρος Άλκιστη Τόγια, η πιανίστρια Ειρήνη Μαύρου και η σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη ευχαρίστησαν θερμά τόσο την κα Σέβη Στελιάτου και τη μαέστρο Σεβαστή Ζωγράφου, όσο και όλους όσους δούλεψαν αγώγκιστα για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Κ. Διγαλέτος, Θ. Ζαφείρης και Π. Πολυχρονίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μ. Κανέλλου και Ε. Ξυπόλιτου ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων.