Κεδίκογλου: Τέσσερα λάθη της Κυβέρνησης μάς οδήγησαν στο επαχθές δίλημμα της κακής συμφωνίας
  •  

    Τα τέσσερα τραγικά λάθη που έγιναν από τη σημερινή Κυβέρνηση τους τελευταίους πέντε μήνες και μάς οδήγησαν στο επαχθές δίλημμα να πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία κακή συμφωνία και σε μία χείριστη καταστροφή επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου, υπογραμμίζοντας ότι το μόνο βέβαιο είναι, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση απ’ ότι ήταν τον Ιανουάριο.

     

    Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε συγκεκριμένα, ότι οι λάθος χειρισμοί αφορούν: στην κακή συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, καθώς αποδείχθηκε ότι η «δημιουργική ασάφεια» λειτούργησε εις βάρος μας, στην απόφαση να γίνονται διαπραγματεύσεις όχι με την τρόικα, αλλά κατά μόνας με τους θεσμούς, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να μηνέχουν ενιαία θέση και να μας μεταχειρίζονται ως «μπαλάκι», στην απώλεια όλων των συμμάχων μας και στο ότι φτάσαμε πλέον στο τέλος χρόνου, που σε κάθε περίπτωση είναι εναντίον του ασθενέστερου. 

     
    Ο βουλευτής εκτίμησε, πως όλα αυτά τα λάθη μάς οδήγησαν στο να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και επανέλαβε, ότι η μόνη κόκκινη γραμμή για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η παραμονή της Ελλάδας στη φυσική της θέση, στην καρδιά της Ευρώπης, στον πυρήνα της Ευρωζώνης.
     

    Τέλος, ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι πρέπει μεν να ισοσκελισθεί ο προϋπολογισμός, αλλά ότι διαφωνεί με την υπερφορολόγηση, επισημαίνοντας παράλληλα, πως πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν αλλαγή ισοδύναμων δεσμεύσεων (μείωση δαπανών με ταυτόχρονη μείωση φόρων) τέτοια, που να μάς επιτρέπει να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης εντός Ευρωζώνης. 

    «Πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση, γιατί εάν δεν μειωθούν οι φόροι, προοπτική ανάπτυξης δεν υπάρχει. Θα παραμείνουμε σε αργό θάνατο» είπε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε : «Θα πρέπει το πρόγραμμα της Ελλάδας να έχει 70% περικοπές και 30% αύξηση φόρων. 

    Η πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι 93% αύξηση φόρων και μόνο 7% περικοπές»