''Δικαίωμα μας να ερωτόμαστε πριν από τις κρίσιμες αποφάσεις''
  •  
    Το δικό του σχόλιο για την απόφαση διενέργειας δημοψηφίσματος κάνει ο επικεφαλής της Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης Καρύστου "Αλλιώς"  Ισίδωρος Παπαλυμπέρης

    ''Όλους αυτούς τους μήνες (από τις 25 Ιανουαρίου), παρακολουθώ τις τοποθετήσεις και τα σχόλια φίλων και γνωστών σχετικά με τους χειρισμούς και τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση.
    Είχα επιλέξει να μην τοποθετηθώ, προβληματισμένος από τις εξελίξεις, που με έκαναν να αδυνατώ να εξάγω ασφαλή συμπεράσματα. Τώρα πια, που η μπίλια «έκατσε» στο Δημοψήφισμα, το πραγματικό ερώτημα για εμένα είναι ότι ο Ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πράγματα:

    1. Τη συνέχιση μιας πρακτικής που λέει ότι αφού με ψήφισες στις εκλογές εγώ μπορώ να κάνω ότι θέλω δίχως να σε ρωτάω και ερμηνεύοντας την ψήφο σου κατά το δοκούν, ακόμα και σε απόλυτη αναντιστοιχία με όσα υποσχέθηκα προεκλογικά.

    2. Τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό της κοινωνίας μας, όπου οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αυτοί για το μέλλον τους και δεν επιτρέπουν σε κανέναν Παπανδρεόυ, Βενιζέλο, Σαμαρά ή Τσίπρα να τους ερμηνεύει κατά το δοκούν.

    Στο επιχείρημα δε περί «αποποίησης των ευθυνών» η σκέψη μου δεν μπορεί παρά να είναι ότι κάτι τέτοιο θα ίσχυε εφόσον η κυβέρνηση δεν έπαιρνε ξεκάθαρη θέση υπέρ του ΟΧΙ και κρατούσε στάση «ουδετερότητας». 

    Εν κατακλείδι θεωρώ ότι η κυβέρνηση, μετά από λάθη και παλινωδίες (άλλωστε αλάθητος είναι μόνο ο αμέτοχος) έπραξε το σωστό.

    Απομένει σε όλους εμάς να υπερασπιστούμε με πάθος το δικαίωμα μας να ερωτόμαστε πριν από τις κρίσιμες αποφάσεις! 

    Υ.Γ. Το μόνο που συνιστώ είναι ηρεμία. Ο καθένας έχει την άποψη του και οφείλει να την υπερασπιστεί δίχως ακρότητες και ύβρεις, σεβόμενος και την άλλη άποψη. 
    Τέλος, η προσωπική μου τοποθέτηση στο ερώτημα του δημοψηφίσματος… εκφράζεται απ` τη φωτογραφία.