Σίμος Κεδίκογλου: Το Grexit είναι η απόλυτη καταστροφή
  •  

    «Το Grexit, αν δεν καταφέρουμε να πετύχουμε τη συμφωνία είναι η απόλυτη καταστροφή» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να διακυβευθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, γιατί είναι ο μόνος δρόμος ασφάλειας για το μέλλον.

     

    Όπως είπε: «Όλοι θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την πατρίδα μας εκεί που πρέπει. Για να αποφευχθεί όχι μόνο η οικονομική, αλλά και η εθνική καταστροφή, με θυσίες και με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, βάζοντας τέλος στα μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα». 

     
    Μιλώντας στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» επεσήμανε την κρισιμότητα των στιγμών, καθώς, όπως δήλωσε, βρισκόμαστε σε μία συγκυρία, όπου όλα τα εθνικά μας θέματα είναι ανοιχτά και δεν μάς συμφέρει σε καμία περίπτωση να βρεθούμε μόνοι μας και χωρίς συμμάχους. 
     

    Όσον αφορά στο δημοψήφισμα ο βουλευτής ανέφερε, ότι εκ του αποτελέσματος, αποδείχτηκε, ότι εγκλώβισε τον κ. Τσίπρα, ο οποίος για αυτό το λόγο λίγο μετά το βροντερό ΌΧΙ ζήτησε εσπευσμένα, για πρώτη φορά, σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ενώ όσον αφορά στην παρουσία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για μία κακή επιλογή που δεν βοήθησε στη διαπραγμάτευση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός, ότι είδε τον πρωθυπουργό της χώρας να δέχεται επιθέσεις και να επικροτείται από τους ακροδεξιούς αντιευρωπαϊστές, οι οποίοι σκοπίμως παρερμηνεύουν τη στάση του.

    Επίσης, εκτίμησε, ότι ο κ. Τσίπρας -και με δεδομένη τη στάση των άλλων κομμάτων του ευρωπαϊκού προσανατολισμού- μπορεί να περάσει τη συμφωνία ακόμα και αν χάσει τους μισούς βουλευτές του. «Το αν θα χάσει τους βουλευτές του-είπε ο Σίμος Κεδίκογλου- είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα, δεν θα γίνει πρόβλημα της Ελλάδας» και κατέληξε: «πρέπει να αντιληφθούμε από τι κινδυνεύουμε. 

    Την Κυριακή συναντιούνται 28 ηγέτες για να συζητήσουν για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα. Αυτά είναι ανατριχιαστικά πράγματα και πρέπει να τα αποφύγουμε. Όπως επίσης πρέπει να αποφύγουμε και το διχασμό. Υπάρχει μία ισχυρή πλειοψηφία υπέρ του Ευρώ, υπέρ της Ευρώπης, που αποτυπώνεται στη Βουλή. 

    Υπάρχει ένα «μαξιλάρι» 100 και πλέον βουλευτών που θα στηρίξουν τον πρωθυπουργό. Το κομματικό πρόβλημα δεν θα γίνει εθνική καταστροφή».