Σίμος Κεδίκογλου: Αρνούμαι να δεχθώ ότι ένα κομματικό πρόβλημα θα γίνει εθνικό πρόβλημα.
  •  

    Την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση προκειμένου να κλείσει μία συμφωνία που ναι μεν είναι οδυνηρή, αλλά θα αποτρέψει τον κίνδυνο της απόλυτης καταστροφής της Ελλάδας επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΟΝTRA CHANNEL», στην εκπομπή «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ».

    Όπως είπε χαρακτηριστικά, εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον και το πώς αυτή η κυβέρνηση θα υλοποιήσει μία πολύ δύσκολη συμφωνία για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

     

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει η εσωκομματική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε εθνικό πρόβλημα και κάλεσε τον κ. Τσίπρα, εάν θέλει να επανακτήσει τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, να δώσει στους βουλευτές του τη μελέτη για τις συνέπειες του Grexit και της μετάβασης στη δραχμή, που είδε ο ίδιος και πείστηκε, για το ότι αυτή η συμφωνία είναι καλύτερη. 

     


    «Είναι καιρός –είπε ο Σίμος Κεδίκογλου- να λέμε τις αλήθειες. Το αν θα διατηρήσει ο καθένας μας τη βουλευτική του έδρα και το ποιες θα είναι οι επιδόσεις των κομμάτων είναι το λιγότερο σημαντικό μπροστά σε αυτά που αντιμετωπίζουμε. Πραγματικά υπάρχει ακόμα μεγάλος κίνδυνος για εθνική καταστροφή. 
     

     
    Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, στοχεύοντας στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας και στο πώς θα γίνει παραγωγικότερη για όλους μας. Πρέπει να προχωρήσουμε και να δούμε πώς θα αλλάξουμε τους όρους της συμφωνίας με τους δανειστές στο πλαίσιο του εφικτού, ανακτώντας την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη».

    Ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε ότι στη Βουλή υπάρχει μία ισχυρότατη ευρωπαϊκή πλειοψηφία, που έφερε άμεσα αποτελέσματα με το γρήγορο άνοιγμα των τραπεζών και αυτό το μήνυμα πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπεται. Εξέφρασε, επίσης, την άποψη, ότι οι εκλογές δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν, αντιθέτως, θα μάς οδηγήσουν εκτός του στόχου της παραμονής στην Ευρωζώνη και κατέληξε: 

    «Σε ένα κόμμα διαμαρτυρίας μπορεί ο καθένας να λέει ό, τι θέλει και να μην υπάρχει κομματική πειθαρχία. Όταν γίνεσαι κόμμα εξουσίας έχεις ευθύνες και μία από αυτές είναι να πειθαρχείς στις αποφάσεις του κόμματός σου. 

    Είναι μία μετάλλαξη που θα πρέπει να μετέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, αρνούμαι να δεχθώ ότι ένα κομματικό πρόβλημα θα γίνει εθνικό πρόβλημα. Ψηφίζουμε μία κυβέρνηση για να παίρνει αποφάσεις, αν για κάθε δύσκολη απόφαση καταφεύγει στις κάλπες τότε τι τη θέλεις την κυβέρνηση;»