Η παραλία της Αρχάμπολης

  • ΑΥΤΗ είναι η κρυφή παραλία της Εύβοιας που ξετρελαίνει Έλληνες και ξένους τουρίστες! (PHOTOS) ΑΡΧΑΜΠΟΛΗ! 

    ΑΥΤΗ ειναι η κρυφη παραλια της Ευβοιας που ξετρελαινει Ελληνες και ξενους τουριστες! (PHOTOS)

    Ο λόγος για την παραλία της Αρχάμπολης, που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της ανατολικής ακτογραμμής της Καρυστίας, στην Εύβοια.
    Την ονειρική αυτή παραλία επισκέφθηκαν το σαββατοκύριακο που πέρασε Γερμανοί και Ολλανδοί τουρίστες, οι οποίοι έμειναν άναυδοι από το παραδεισένιο τοπίο!
    Οι τουρίστες εντυπωσιάστηκαν με την υπέροχη παραλία και τα μοναδικά τοπία άγριας φυσικής ομορφιάς, όπως με την κατάληξη του φαραγγιού και την χαράδρα που διαρρέεται από χείμαρρο, ο οποίος ξεκινά από την Όχη και καταλήγει σε έναν γραφικό όρμο.

    Η πρόσβαση (εκτός από την θάλασσα με πλεούμενο) μπορεί να γίνει είτε με το μονοπάτι Θύμι-Αρχάμπολη, είτε με το μονοπάτι Ευαγγελισμός-Αρχάμπολη.
    Από την Κάρυστο, κανείς ακολουθεί ανατολικό προσανατολισμό και διασχίζει το χωριό Αετός. Στο τέλος του χωριού που ο δρόμος διακλαδίζεται, ακολουθούμε τον αριστερό κλάδο και ανεβαίνουμε αρκετά ψηλά μέχρι που στρίβουμε προς βορά (απέχουμε 11,5 km από την Κάρυστο). Από το σημείο εκείνο της στροφής παύουμε να βλέπουμε τον όρμο της Καρύστου και την πόλη και έχουμε δεξιά μας την θέα του Στενού του Καβοντόρου με το νησί Άνδρο στο βάθος. Ακολουθούμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι το χωριό Πλατανιστός. Στα 5 km μετά τον Πλατανιστό, αρχίζει χωματόδρομος προς βορρά μέχρι τον Ευαγγελισμόπου απέχει περίπου 42,5 km από την Κάρυστο, ή μέχρι το Θύμι που απέχει περίπου 49 km από την Κάρυστο.