Σίμος Κεδίκογλου: Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αποκαλύψουν πλήρως τα σχέδια τους
  •  

    Την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση που να έχει την ευρύτατη δυνατή πλειοψηφία προκειμένου να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την επίτευξη αλλαγών και βελτιώσεων σε δημοσιονομικά μέτρα και παράλληλα τον εμπλουτισμό της συμφωνίας με περισσότερα αναπτυξιακά στοιχειά τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι η μόνη παράταξη που μπορεί να το εγγυηθεί και που δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες με όλους όσοι καταλήξουν σε συμφωνία, χωρίς να αποκλείουν κανέναν προκαταβολικά, είναι η Νέα Δημοκρατία..

     Όπως δήλωσε: «πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να μιλήσουμε σοβαρά και να αποκαλύψουμε πλήρως τα σχέδιά μας. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι όλοι στους Έλληνες με ποιον θα συνεργαστούμε και τι θα κάνουμε μετά για να πετύχουμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας». 

    Παράλληλα, τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επικρατήσει πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης στην κατεύθυνση βελτίωσης της δανειακής σύμβασης από τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων έχει αποδεχτεί, όπως είπε, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μπορέσει να αναπτυχθεί η οικονομία μας. 

     

    Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να κρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τι έλεγε στη Θεσσαλονίκη και τι έφερε από τις Βρυξέλλες, ενώ διερωτήθηκε για το λόγο, που πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, επισημαίνοντας ότι πέρα από το κόστος των εκλογών, η επιπλέον επιβάρυνση της οικονομίας, από αυτό τον ένα μήνα αβεβαιότητας, θα είναι πάνω από τρία ίσως και πέντε δισεκατομμύρια.

     
    Ακολουθεί η συνέντευξη του Σίμου Κεδίκογλου στο «ΡΑΔΙΟ 1».
     

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Καλή η κριτική που ασκεί το κόμμα σας στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εσείς δεν βάλατε πλάτη να ψηφίσετε να περάσει το μνημόνιο από τη Βουλή; την επόμενη μέρα τι θα κάνετε θα το καταργήσετε;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι θα το βελτιώσουμε.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Δηλαδή;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δηλαδή από την εμπειρία που έχουμε γιατί μην ξεχνάτε ότι επί δύο χρόνια προσωπικά, 2,5 χρόνια η παράταξή μου διαπραγματευτήκαμε, όπως αποδείχτηκε, αποτελεσματικότερα από τους προηγούμενους και γιατί είχαμε καταφέρει να βελτιώσουμε όρους της συμφωνίας, να μειώσουμε φορολογικούς δείκτες με μεγάλη προσπάθεια, με πολλές θυσίες, είχαν φανεί τα πρώτα αποτελέσματα. 

    Αυτό που επείγει είναι να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και από την εμπειρία που έχουμε, αν επιταχύνουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τότε μπορούμε να πετύχουμε αλλαγές σε δημοσιονομικά μέτρα, γιατί για παράδειγμα κ. Παπαμακάριε η φορολόγηση των αγροτών δεν μπορεί να γίνει. Οπότε θα πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε ισοδύναμα και θα τα βρούμε. 

    Επίσης, να ξεκαθαρίσω και κάτι, ναι ψηφίσαμε το χειρότερο μνημόνιο το τρίτο μνημόνιο της Αριστεράς. Το ψηφίσαμε, γιατί έπρεπε να κρατήσουμε την Ελλάδα στη φυσική της θέση, στην καρδιά της Ευρώπης. Βλέπετε τώρα τι γίνεται σε όλο τον κόσμο με την κρίση στην Κίνα. Φαντάζεστε τώρα η Ελλάδα να ήταν εκτός Ευρώ; 

    Θα ήταν τελείως ανυπεράσπιστη. Έχει μεγάλη σημασία, ότι η Ελλάδα είναι μέσα στην ασφαλή ευρωπαϊκή οικογένεια, για αυτό το κάναμε. Όμως, πρέπει να το βελτιώσουμε και πάνω απ’ όλα πρέπει να υπάρξει μία σταθερότητα στην οικονομία. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνουμε γιατί γίνονται οι εκλογές αυτή τη στιγμή.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Είναι αυτονόητο γιατί γίνονται, γιατί δεν έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση. 

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δεν έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα , όμως στη Βουλή αυτή μπορεί να υπάρξει μία πλειοψηφία που να κάνει τα απολύτως απαραίτητα, τα απολύτως αναγκαία και επείγοντα, γιατί θα μάθατε για παράδειγμα σήμερα, ότι κινδυνεύουν να χαθούν 800 έργα λόγω ΕΣΠΑ και αυτά τα έχουν υλοποιήσει εργολάβοι σε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες εργολάβοι δεν θα πληρωθούνε, βιομηχανίες κλείνουν, είμαστε σε καθεστώς capital controls και εμείς «σφυράμε αμέριμνα». 

    Όταν ακούω, μάλιστα , και από τον κ Βούτση να λέει ότι, αν δεν έρθουν πρώτοι δεν ψηφίζουν τις διατάξεις του μνημονίου. Το μνημόνιο που αυτοί φέρανε.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Δεν είπε ακριβώς αυτό ο κ. Βούτσης. Είπε ότι αναλόγως της περίπτωσης θα ψηφίζουν ή θα καταψηφίζουν.

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Τις δικές τους διατάξεις; Αναλόγως της περίπτωσης;

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Είναι ένα θέμα αυτό. Ναι.

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Πάνω απ’ όλα πρέπει να μιλήσουμε με σοβαρότητα . Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι όλοι στους Έλληνες με ποιον θα συνεργαστούμε και τι θα κάνουμε μετά για να πετύχουμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και να έρθει η ανάπτυξη. 

    Το να λες, ότι δεν συνεργάζομαι με κανέναν παρά μόνο με τον Καμμένο, τη στιγμή που δεν φαίνεται να μπαίνει και στη Βουλή, δηλαδή τι θα κάνουν; Θα ξανακάνουν εκλογές; Αυτό θα είναι το απόλυτο «έγκλημα».

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Το ερώτημα είναι, το οποίο τίθεται, γιατί εσείς δεν τα κάνατε να μπορέσετε να επισπεύσετε, διότι ήδη έχει παραδεχθεί από το κόμμα σας και από πολιτικά στελέχη, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε συνεντεύξεις που έχε δώσει, ότι σε αρκετά πράγματα καθυστερήσαμε τόσο πολύ, ενώ έπρεπε να έχουμε προχωρήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα , όπως στις αποκρατικοποιήσεις, στο πλάνο ανάπτυξης κ.λπ.

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Στις αποκρατικοποιήσεις αντιμετωπίσαμε και προβλήματα που ήταν πέρα από εμάς, όπως για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και όπως βλέπουμε και της ΔΕΣΦΑ τελικά προσκρούει σε αντιρρήσεις των Βρυξελλών. 

    Να σας πω, ότι μετά τον Ιούνιο του 2014 δυστυχώς υπήρξε μία επιβράδυνση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, υπήρχε και ένα κύμα λαϊκισμού μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και πρυτάνευσε η άποψη, ότι έχουμε κάνει το 80% των μεταρρυθμίσεων και είναι αρκετό. 

    Εκεί χάθηκε χρόνος και όταν έφθασε το φθινόπωρο είχαμε μπει ουσιαστικά στην εποχή της προεδρικής εκλογής. 

    Είχε φανεί ξεκάθαρα μετά τη στάση του κ Κουβέλη, ότι δεν θα μπορέσουμε να εκλέξουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναγκαστικά θα πηγαίναμε σε εκλογές οπότε οι εταίροι αποφάσισαν να συνομιλήσουν με τον επόμενο και είδατε τα αποτελέσματα των έξι μηνών διακυβέρνησης. Εγώ θα ζητήσω από τον κόσμο να κρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ με βάση, τι έλεγε στη Θεσσαλονίκη και τι έφερε από τις Βρυξέλλες. 

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Τώρα το κόμμα σας πάει σε εκλογές με πρόεδρο τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος σύμφωνα με τις διαδικασίες του καταστατικού.

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Προσέξτε, είναι εκλεγμένος πρόεδρος της ΚΟ. Το είχα επισημάνει στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μόλις είχε αναλάβει, και είχα κάνει την εισήγηση, που έγινε δεκτή, ότι ναι μεν απαιτείται μία διαδικασία που δεν προλαβαίνουμε να την κάνουμε, αλλά η ΚΟ μπορεί να εκλέξει πρόεδρο, όπως και έγινε.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Δεν υπάρχει διαφωνία σε αυτό, το θέμα είναι ότι την επόμενη μέρα των εκλογών και προφανώς με βάση τα πρώτα ψήγματα της διαστρωμάτωσης των ψηφοφόρων δεν φαίνεται να υπάρχει αυτοδυναμία και θα πάμε προφανώς σε κυβέρνηση συνεργασίας. Στην περίπτωση που φαίνεται πολύ πιθανό οι ΑΝΕΛ να μην μπουν στη Βουλή, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; 

    Η ΝΔ θα επιμείνει σε αυτό που λέει ο κ. Μεϊμαράκης , ότι θα πρέπει να πάμε σε μία ευρύτερης αποδοχής κυβέρνηση; 

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Βεβαίως

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Για να υλοποιηθεί τι ; το μνημόνιο Τσίπρα; 

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όχι για να υλοποιηθεί η συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μπει στην ανάπτυξη το συντομότερο δυνατό. Σάς είπα, από το μνημόνιο Τσίπρα υπάρχουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν και έπρεπε αν θέλετε να είχαν ήδη γίνει και να αναλάβουμε και εμείς το μερίδιο της ευθύνης μας, γιατί δεν τις κάναμε γρηγορότερα. Από εκεί και πέρα κερδίζοντας αξιοπιστία με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε αλλαγές στα δημοσιονομικά. 

    Για να μπορέσει η οικονομία μας να αναπτυχθεί είναι επιτακτικό να έχουμε λιγότερους φόρους και για να γίνει αυτό απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές. Πρέπει να ξαναδούμε τις δαπάνες. Σκεφτείτε, ότι στην Ελλάδα αυτών των ημερών προτάχθηκε η επαναπρόσληψη των επίορκων υπαλλήλων. Είναι αυτές οι προτεραιότητες της κοινωνίας μας; 

     Ειλικρινά, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να μιλήσουμε σοβαρά να αποκαλύψουμε πλήρως τα σχέδιά μας. Εμείς το λέμε ανοιχτά ότι θα συνεργαστούμε με όλους όσοι πιστεύουν στην ανάγκη να κρατήσουμε την Ελλάδα στη φυσική της θέση και να αναπτύξουμε την οικονομία μας το συντομότερο δυνατό, γιατί ένα εκατομμύριο και πλέον άνεργοι δεν θα βρούνε δουλειά αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. 

    Δεν υπάρχει περίπτωση να προσληφθούν στο Δημόσιο. Ήδη δεν αντέχουμε το βάρος του κόστους του σημερινού Δημοσίου.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Τώρα, επειδή χθες το βράδυ είχατε μία συνεδρίαση, στην οποία συμμετέχετε στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, βγάλατε τις βασικές κεντρικές γραμμές της προεκλογικής σας εκστρατείας;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Βάλαμε ένα πλαίσιο, καταρτίζεται το πρόγραμμα, όλοι οι τομεάρχες και εγώ ως αρμόδιος Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης μαζί με τους αντίστοιχους τομεάρχες θα ολοκληρώσουμε τις προτάσεις μας για το δικό μας τομέα για το πρόγραμμα του κόμματος, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες. 

    Να σημειώσω επίσης, ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει καταφέρει να έχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, το κόμμα, όλα τα στελέχη πιο ενωμένα από ποτέ και αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία. Ο τρόπος που δουλεύουμε δεν έχει σχέση με προηγούμενες εκλογές. 

    Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τη ΝΔ ενωμένη και αποφασισμένη να πετύχουμε για το καλό του τόπου και θα πετύχουμε. Και βλέπετε, ότι και στις πρώτες δημοσκοπήσεις, αλλά ήδη και αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι , ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει καταφέρει να αλλάξει το κλίμα για τη ΝΔ.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Πάντως, υπάρχουν κάποια παραπολιτικά , που λένε ότι υπάρχει στα σκαριά η δημιουργία δεξιάς πλατφόρμας., Άδωνις, Βορίδης κλπ. Μετά, την επόμενη ημέρα των εκλογών εννοώ και αναλόγως του εκλογικού αποτελέσματος λέτε να το δούμε και αυτό; 

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Προσωπικά, έχω πει και στο παρελθόν , δεν βρίσκω γιατί να μην υπάρχουν τάσεις στη ΝΔ. Από τη στιγμή που καλύπτουμε όλο το φάσμα από τη Δεξιά μέχρι τις παρυφές της Κεντροαριστεράς. 

    Εγώ είμαι Κεντρώος Φιλελεύθερος, ο Μάκης Βορίδης δηλώνει καθαρόαιμος Δεξιός , έχουμε κάποιες μικρές διαφορές στα βασικά, όμως, συμφωνούμε. Όταν συνεδριάζει η Π.Γ είναι γνωστές οι θέσεις και το τι πρεσβεύει ο καθένας, αλλά συνθέτουμε. Μία μεγάλη πολυσυλλεκτική παράταξη έτσι πρέπει να λειτουργεί.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Έτσι λοιπόν, αν και δεν έχετε ολοκληρώσει ακόμα το πλάνο σας, το βασικό διακύβευμα της ΝΔ ενόψει των εκλογών ποιο θα είναι;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Το βασικό διακύβευμα είναι ότι πρέπει να υλοποιήσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να βελτιώσουμε το δημοσιονομικό μέρος και να εμπλουτίσουμε τη συμφωνία με περισσότερα αναπτυξιακά στοιχεία το συντομότερο δυνατό και σε αυτό η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να προχωρήσει, γιατί έχει τεράστια σημασία να σχηματιστεί κυβέρνηση γρήγορα και που να έχει μία ευρεία πλειοψηφία, την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία, θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, η μόνη παράταξη που λέει , θα το κάνω με όλους όσοι μπορέσουμε να συμφωνήσουμε και δεν αποκλείουμε κανέναν προκαταβολικά, είναι η ΝΔ.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης στις τελευταίες δηλώσεις που έκανε λέει ότι οι εκλογές φέρνουν νέα μέτρα.

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Βέβαια, μην έχετε αμφιβολία. Το κόστος των εκλογών, για αυτό προσπαθήσαμε ακόμα και την ώρα που παρέδιδε την εντολή πίσω ο Βαγγέλης Μεϊμάράκης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας του έλεγε ότι μπορούμε ακόμα και τώρα να σχηματίσουμε κυβέρνηση, γιατί είναι συν 3 με 5 δισεκατομμύρια. Και υπάρχει και μία δήλωση που έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν την προσέξανε πολλοί, η συμφωνία έχει αφήσει και «ουρές» από πίσω . 

    Ζητήσαμε από τον κ. Τσίπρα να αποκαλύψει δημόσια τις «ουρές» που έχει δεχθεί στο Eurogroup, «ουρές» για παράδειγμα έχει αφήσει το ασφαλιστικό. Δεν μάς έχει πει, αυτές οι «ουρές» έχουν να κάνουν με το επιπλέον κόστος, σας λέω πέρα από το κόστος των εκλογών, η επιπλέον επιβάρυνση της οικονομίας , από αυτό τον ένα μήνα αβεβαιότητας, θα είναι πάνω από τρία ίσως και πέντε δισεκατομμύρια. Πόσο θα φτάσει αυτός ο λογαριασμός του ΣΥΡΙΖΑ; Έχουμε φτάσει τα 90 δισεκατομμύρια και μετράμε.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Το άλλο θέμα που έχει ενδιαφέρον βλέπουμε ότι ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και μάλιστα ακούγονται φράσεις και τοποθετήσεις που πυροδοτούν το προεκλογικό κλίμα και τις σχέσεις των κομμάτων. Πως είναι δυνατόν μετά την επόμενη μέρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να συνεργαστεί με τον ψευταράκο Τσίπρα;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Σε προεκλογική περίοδο φυσιολογικό είναι να ανεβαίνουν και λίγο οι τόνοι , αλλά παρά τους όποιους τόνους εμείς λέμε ανοιχτά, ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε με όλους, κάτι που δεν λέγεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. 

    Θέλω να σας υπενθυμίσω, ότι ακόμα και όταν δείχναμε την πιο συναινετική διάθεση που έχει επιδείξει ποτέ αξιωματική αντιπολίτευση, εννοώ ψηφίζοντας στην προηγούμενη Βουλή τις συμφωνίες, ακούγαμε λόγια από τους Υπουργούς της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό, που λες και θέλανε να μάς προκαλέσουνε να στραφούμε εναντίον τους. Εμείς έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα το σωστό πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης. Αυτό πρέπει να επικρατήσει . 

    Τώρα που τελειώσανε τα «παραμύθια» με το αντιμνημόνιο, τώρα που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων έχει αποδεχτεί, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν- γιατί τι είναι το μνημόνιο; είναι κάτι που συνοδεύει πάντα μία δανειακή σύμβαση και δανειακή σύμβαση δυστυχώς χρειαζόμαστε- το ζητούμενο είναι , αυτή τη δανειακή σύμβαση , πώς θα την κάνουμε την καλύτερη δυνατή. 

    Αφού οι περισσότεροι πλέον έχουμε συμφωνήσει σε αυτό, πρέπει να δούμε πως θα πορευτούμε αυτό το δρόμο όσο καλύτερα γίνεται . Είναι ανάγκη να πάμε σε εκλογές; είναι ανάγκη να ξοδέψουμε χρήματα χωρίς λόγο; Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας. Με αυτό το δεδομένο πρέπει οι Έλληνες να γνωρίζουν τι θα κάνει το κάθε κόμμα.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Αυτή είναι η τελευταία ερώτηση που θέλω να σάς κάνω. Η ΝΔ θα κρατήσει τη συζήτηση την προεκλογική στην ουσία και στα θέματα που αφορούν την επόμενη μέρα ή θα παρασυρθεί ή θα λειτουργήσει σε μία παραπολιτική προεκλογική περίοδο άνευ ουσίας και σημασίας;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ίσα-ίσα επειδή η ουσία θεωρούμε ότι είναι και προνομιακό πεδίο για εμάς γιατί θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα μέτρα, στοχευμένα, που θα αφορούν και συγκεκριμένες ομάδες, όπως τους αγρότες και άλλους κλάδους, γιατί και η ιδιωτική εκπαίδευση καταδικάζεται σε θάνατο με το ΦΠΑ στο 23% και πρέπει να υπάρχει και η ιδιωτική εκπαίδευση σε μια χώρα, είναι πολλά που θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα και θα επιδιώξουμε ο διάλογος να γίνει νηφάλια και σοβαρά, γιατί έτσι θα φανεί , πως εμείς έχουμε κάτι ουσιαστικό να προτείνουμε, ενώ από την άλλη πλευρά δεν πιστεύω ότι θα μας πούνε κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό.

    ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ: Εδώ είμαστε και θα τα δούμε κ βουλευτά σας ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα που είχαμε.