Σίμος Κεδίκογλου: πρώτη φορά τα εσωκομματικά προβλήματα γίνονται εθνικά
  •  

     

    Ανέβηκαν οι τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης στη διάρκεια της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega», όταν ο Σίμος Κεδίκογλου μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Γιώργο Χριστοφορίδη (ΑΝΕΛ) του απηύθυνε το ερώτημα, αν είναι περήφανοι και ικανοποιημένοι από όσα κατάφεραν επί εφτά μήνες, προτρέποντάς τους παράλληλα να απευθυνθούν στους πολίτες για να υπερασπιστούν το χειρότερο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου, που οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση, ζητώντας παράλληλα να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους.

     


     

    Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε αχρείαστες τις εκλογές, εφόσον, όπως είπε: «για τα πλέον επείγοντα, για τα πλέον απαραίτητα, για αυτά που χρειάζεται ο κόσμος, για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για να αρχίσει να παίρνει μπροστά λίγο η αγορά υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία και εξαιρετικά ενισχυμένη». Επίσης, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, είχε προτεραιότητα το να επιλύσει τα εσωκομματικά του με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στα χρονικά τα εσωκομματικά να γίνονται εθνικά προβλήματα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «επειδή γυρνάω την Εύβοια αυτές τις μέρες, το πιο δύσκολο να εξηγήσω στον κόσμο είναι, γιατί κάνουμε εκλογές. Όποια κυβέρνηση και να βγει, τι πρέπει να κάνει; Πρέπει να σταθεροποιήσει την οικονομία και πρέπει να θέσει τις πρώτες παραμέτρους για να αρχίσει η ανάπτυξη. Για να γίνουν αυτά η απαραίτητη πλειοψηφία υπήρχε στη Βουλή» και πρόσθεσε: «βρείτε μου έναν Έλληνα που να πει, ότι φέτος είναι καλύτερα από πέρυσι τέτοια εποχή. Ότι τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβρη του 2015 είναι καλύτερα απ’ ότι το 2014. Εμάς μάς ενδιαφέρει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που πέρυσι τέτοια εποχή λέγανε, αρχίζουμε να παίρνουμε τα πάνω μας και φέτος τέτοια εποχή έχουν χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους».

     
    Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, ότι αυτό που θα έπρεπε να συζητάνε είναι οι προτάσεις ανάπτυξης και επανεκκίνησης της οικονομίας, καθώς και το πώς θα δημιουργηθούν θέσεις και κατέληξε λέγοντας: «η χώρα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να κυβερνηθεί. Μέχρι να λύσει η Αριστερά τα προβλήματά της η ΝΔ θα κυβερνήσει»