Μαρκόπουλος: Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα
  •  

    Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές.

    Η γνώση δημιουργεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες και καλύτερους ανθρώπους. Ένα ανθρώπινο δυναμικό που η πατρίδα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ.
     


    Δυστυχώς όμως με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι με τραγικές διαπιστώσεις. Τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο νομό Ευβοίας είναι περισσότερα όσο ποτέ άλλοτε.
     

     
    Σε πλήθος δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων δεν θα υπάρχουν δάσκαλοι για να γίνει μάθημα. Τεράστια κενά και απώλεια διδακτικών ωρών σε γυμνάσια και λύκεια λόγω έλλειψης καθηγητών. Τα ολοήμερα σχολεία αδυνατούν να λειτουργήσουν.

    Την προηγούμενη χρονιά τα κενά σε εκπαιδευτικούς ήταν 3000 και φέτος αναμένεται να φτάσουν τα 6500. Προστέθηκαν περίπου 3500 συνταξιοδοτήσεις χωρίς να υπάρξει καμία μέριμνα για την κάλυψη τους από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. 

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιούργησε μια κατάσταση μοναδική που δεν έχουμε ξαναδεί από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά!

    Τα σχολεία ξεκίνησαν και ακόμα γίνονται αιτήσεις για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών! Ρεκόρ καθυστέρησης και ανευθυνότητας αφού και σε αυτόν τον τομέα ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση να κάνει όσα δεν έκανε η ανύπαρκτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Το νέο που είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας καταρρακώθηκε με το χτύπημα του σχολικού κουδουνιού!

    Ώρα να φύγει αυτή η άθλια κυβέρνηση για να ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!