Σίμος Κεδίκογλου: Ισοδύναμα φόρων δεν υπάρχουν
  •  

     

    «Ισοδύναμα άλλων φόρων δεν πρόκειται να βρούμε. Για να μειώσεις τους φόρους κρατώντας ισοσκελισμένο τον προϋπολογισμό πρέπει να βρεις τρόπους να μειώσεις τις δαπάνες» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου διευκρινίζοντας , πως δεν κάνουν λόγο για απολύσεις, αλλά για περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου, καθώς και για ταχύτερες και ευρύτερες ιδιωτικοποιήσεις, που θα περιορίσουν τα φορολογικά βάρη των Ελλήνων.

    Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega και στους δημοσιογράφους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη εξέφρασε καταρχάς την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι οι κυβερνητικοί εταίροι-όπως είπε- προσγειώνονται στην πραγματικότητα, αντιλαμβανόμενοι πλέον, ότι προέχει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, για να ακολουθήσει συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους, επισημαίνοντας στη συνέχεια, ότι οι στόχοι του μνημονίου είναι συγκεκριμένοι και δεν αφορούν φορολογικά μέτρα, αλλά τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού και την εξασφάλιση πλεονασμάτων.

    Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα της φορολόγησης των αγροτών λέγοντας, πως τα έσοδα που προβλέπονται δεν θα εξασφαλιστούν, γιατί μία τετραμελής για παράδειγμα οικογένεια αγροτών, με συνολικό εισόδημα της τάξεως των 12.000 ευρώ δεν θα έχει την δυνατότητα να πληρώνει 8.000 ευρώ το χρόνο εισφορές στον ΟΓΑ.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν πρόκειται να έρθει ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα και αν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αυτό θα γίνει μόνο στον ιδιωτικό τομέα που δυστυχώς έχει φτάσει στα όριά του.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου εμμέσως πλην σαφώς άφησε αιχμές κατά της στάσης, που τηρεί η κυβέρνηση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς έχουν συγκεκριμένη προσέγγιση περί του Δημόσιου Τομέα και των δημοσίων δαπανών, επισημαίνοντας πως για την προσέλκυση επενδύσεων σαφώς απαιτείται καλύτερη προετοιμασία και όχι γενικά ευχολόγια, ενώ έθεσε και το ερώτημα αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη συμφωνία για τη λειτουργία και τη διαχείριση των αεροδρομίων, για το Λιμάνι του Πειραιά και για τις Σκουριές, καλώντας τους να προχωρήσουν στην ολοκλήρωσή τους. 

    Ερωτηθείς για τις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα της παράταξης εκφράζοντας την άποψη, ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές, αναφέροντας συγκεκριμένα, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να έχει θητεία και να υπάρχουν διαδικασίες αμφισβήτησης και ανανέωσης.