''Απόβαση'' στο θερινό ελληνικό Νταβός στα Νέα Στύρα
  •  

    Δείτε εικόνες μέσα από το φακό του ΣΚΑΙ από την Αιγιλεία, το νησάκι που βρίσκεται ανοιχτά των Νέων Στυρων και που τις τελευταίες μέρες, έγινε γνωστό εντός αλλά και εκτός συνόρων.

    Οι Δημοτική αρχή της περιοχής,οι κάτοικοι και κυρίως οι επιχειρηματίες ευελπιστούν το σχέδιο να υλοποιηθεί καθώς όπως λένε μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει έσοδα σε όλους.
    Για την επένδυση ο Μάρδας με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις τις προηγούμενες ημέρες ανέφερε: «Θα παραχωρήσουμε στα κράτη-μέλη του ΟΗΕ που θέλουν έναν χώρο για να χτίσουν μία εστία, όπου θα πραγματοποιούνται συνέδρια.

    Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα είναι της τάξης του 1,6 έως 2 δισ. ευρώ το πολύ. Όσον αφορά στο κόστος των κατασκευών θα αναληφθεί 100% από τα κράτη που θα ενδιαφερθούν να χτίσουν τη συγκεκριμένη εστία, που θα περιέχει ένα σύνολο δωματίων» ανέφερε και πρόσθεσε.

    «Αθροίζοντας το σύνολο των δωματίων μπορούμε να φτάσουμε -κατά την άποψή μας-, ως ένα σύνολο εξυπηρέτησης 6.000 συνέδρων, οπότε καλύπτουμε ένα μεγάλο συνέδριο.

    Το νησί αυτό αποκαλείται "τζάκι της τέχνης και της επιστήμης".

    Σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, όπου θα έρχονται άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου.

    Το σημαντικό θα είναι ότι καθώς τα κράτη θα έχουν χτίσει τη συγκεκριμένη εστία, θα έχουν κάθε ενδιαφέρον να κρατούν γεμάτη την εστία τους, ακόμη και σε περιόδους που δεν θα υπάρχουν συνέδρια...».
     
     
     

    Πηγή: Τηλεόραση ΣΚΑΪ