Σίμος Κεδίκογλου: Θα μπλοκάρουμε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες
  •  

    «Για να εφαρμοστεί ο νόμος για της τηλεοπτικές άδειες απαιτείται η ευρύτατη συναίνεση όλων των κομμάτων για την ανάδειξη νέας σύνθεσης στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης» επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου, καθιστώντας σαφές, πως δεν υπάρχει περίπτωση συναίνεσής τους.

     

    Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας έθεσε και ο ίδιος το ερώτημα, εάν πιστεύουν πως πρόκειται να συμφωνήσουν σε ένα νομοσχέδιο, στο οποίο αυθαίρετα ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος ορίζει τον εαυτό του υπερκαναλάρχη και που οδηγεί στο θάνατο δεκάδες τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

     


    Ο Σίμος Κεδίκογλου ερωτηθείς σχετικά απάντησε, πως ο Υπουργός Επικρατείας αποφασίζει για το πόσες άδειες θα δοθούν και σε ποια τιμή, για το πόσοι θα είναι οι περιφερειακοί σταθμοί και πόσο θα πληρώνουν, χωρίς καμία μελέτη και υπολογισμό και χωρίς αντίληψη των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων μόνο και μόνο για να υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος στο χώρο των μέσων ενημέρωσης.
     

     
    Όσον αφορά στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια τόνισε ότι την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει, αν θα επιβιώσουν εκτός αν είναι υπό τον πλήρη έλεγχό της. Όπως είπε: 

    «Στην κυβέρνηση δεν της καίγεται καρφί για το αν θα υπάρχουν περιφερειακά κανάλια ή όχι, για το αν θα μείνουν άνεργοι εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί και απόδειξη είναι αυτό το νομοσχέδιο. Οι ρυθμίσεις για τα περιφερειακά κανάλια θα οδηγήσουν στο κλείσιμό τους. Δεν θα το επιτρέψουμε».

    Ο Σίμος Κεδίκογλου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση , λέγοντας πως δυστυχώς ξεγέλασε πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι πλέον διαπιστώνουν ποια είναι η αλήθεια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ισοδύναμα, όχι μόνο δεν βρίσκουν τρόπο απαλλαγής από τους φόρους, αλλά θέλουν να επιβάλλουν επιπλέον φόρους λόγω της ιδεοληψίας τους και εξαιτίας της αλλεργίας τους στον ιδιωτικό τομέα. 

    Επίσης, επανέλαβε ότι η βασική διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι στο μεγάλο στοίχημα του ισοσκελισμού δαπανών και εσόδων, η κυβέρνηση βασίζεται μόνο στην υπερφορολόγηση με το 90% να αφορά σε νέα φορολογικά μέτρα και μόλις το 10% σε περικοπές δαπανών.

    Σε ερώτηση αναφορικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΔ ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος έχει κάνει μία προσωπική επιλογή, αλλά σέβεται κάθε Νεοδημοκράτη, που μπορεί και πρέπει να διαλέξει με τα δικά του κριτήρια, ποιον θεωρεί καλύτερο για την αναγέννηση της παράταξης, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να ακούσουν τους υποψηφίους, να συγκρίνουν και να κρίνουν το γιατί πρέπει να αναδείξουν τον αρχηγό, που θα οδηγήσει τη ΝΔ στην αναγέννησή της. 

    «Εγώ θέλω- είπε- ο καθένας να λέει μόνο γιατί είναι ο ίδιος καλύτερος και όχι γιατί είναι ο άλλος χειρότερος και έτσι πρέπει να εξελιχθεί ο αγώνας. Θέλω να είμαστε όλοι ενωμένοι την επομένη των εκλογών και θα είμαστε. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι εγγύηση για αυτό».

    Ακολουθεί η συνέντευξη του Σίμου Κεδίκογλου:

    ΔΗΜ: Θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας από την επίσκεψη Ολάντ, δηλώνει στο πλευρό της χώρας μας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και εφόσον αυτό συμβεί θα υπάρξει αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Δεν το αποσυνδέει από την εφαρμογή του μνημονίου. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουμε;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όταν προσγειωθεί η κυβέρνηση στην πραγματικότητα θα καταλάβει, ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος χρέους, αλλά θέμα ρύθμισης, ώστε να γίνει βιώσιμο το χρέος. Το μεγάλο στοίχημα είναι ο ισοσκελισμός δαπανών και εσόδων. 

    Δυστυχώς, εκεί είναι η ριζική μας διαφορά, γιατί η «συνταγή» που ακολουθεί η κυβέρνηση βασίζεται μόνο στην υπερφορολόγηση δηλαδή, ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού βασίζεται κατά 90% σε νέα φορολογικά μέτρα και κατά 10% σε περικοπές δαπανών. Να σημειώσουμε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά η αναλογία ήταν 55% φορολογικά μέτρα και 45% περικοπές δαπανών. 

    Τώρα, σε ό, τι αφορά την επίσκεψη Ολάντ φυσικά τον καλωσορίσαμε όλοι, είναι παραδοσιακά καλές οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, πολλά χρόνια υπάρχει το σύνθημα Ελλάδα-Γαλλία-Συμμαχία, μπορεί να πάει κανείς αιώνες πίσω, όμως, να δούμε την ουσία. 

    Είπε καλά λόγια ο κ. Ολάντ στη Βουλή όπου μίλησε, αλλά δεν ξέρω αν είδατε το ντοκιμαντέρ γαλλογερμανικού καναλιού με τις συνεντεύξεις Γιούνκερ- Μοσκοβισί-Σόιμπλε για το πώς φτάσαμε στο τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, για το πως δεν είχε στρατηγική η Ελλάδα και πως βρεθήκαμε να φορτωνόμαστε- σε μία ήδη επιβαρυμένη θέση -ένα επαχθές βάρος. Θέλω να ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά από μία κυβέρνηση, η οποία δείχνει μία τέτοια αλλεργία στον ιδιωτικό τομέα με παράδειγμα την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και τις προθέσεις της σχετικά με τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικά και περιφερειακά και με μία κυβέρνηση που έχει αλλεργία στις ανεξάρτητες Αρχές προσπαθώντας να τις ποδηγετήσει μάλλον δεν θα έχουμε αίσιο τέλος και να είστε σίγουροι ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι κάθετα αντίθετη σε όλα αυτά. 

    ΔΗΜ.: Οπότε πιστεύετε ότι δεν θα έχουμε μία κυβέρνηση τετραετίας; Δεν θα καταφέρει να διατηρηθεί; Θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή , δεν θα έχουμε πολιτική σταθερότητα; 

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Με τα σχέδια που έχει αυτή η κυβέρνηση, το να καταφέρει έναν ισοσκελισμό εσόδων-δαπανών στα χαρτιά δεν βγαίνει. Προϋπολογίζουνε φόρους που δεν είναι δυνατόν να εισπραχθούν, όπως είναι ο φόρος που προϋπολογίζουνε για τους αγρότες ή ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπου στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν υπολογίσει το εξής: όταν βάζεις ΦΠΑ 15 με 20 χιλιάδες μαθητές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων φορέων θα φύγουν από την ιδιωτική εκπαίδευση και θα πάνε στη δημόσια. 

    Πέρα από την επιβάρυνση που θα έχει η δημόσια εκπαίδευση που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις με τους μαθητές που ήδη έχει, τα έσοδα από την ιδιωτική εκπαίδευση, όταν έχει φύγει το ¼ των μαθητών θα είναι κατά ¼ λιγότερα.

    Συνεπώς, ούτε αυτά που θέλουνε θα εισπράξουν και εκτός αυτού θα καταφέρουν να διαλύσουν τον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μένοντας άνεργοι χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ θα επιβαρυνθούν και εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Αυτά, βλέπετε ότι είναι παράλογα.

    ΔΗΜ.: Είναι πολλά τα θέματα στον αέρα και για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό και για τα κόκκινα δάνεια. Το θέμα είναι όλα αυτά που ακούμε περί ισοδύναμων ήταν προεκλογικά ευχολόγια;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Δυστυχώς, ξεγελάστηκαν πολλοί συμπολίτες μας. Έρχεται, όμως, η ώρα της αλήθειας. Προσέξτε, δεν έχουν καταφέρει να βρουν ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ισοδύναμο πουθενά αλλού, ούτε για τη φορολόγηση των αγροτών , όμως, λένε ότι θα βρουν ισοδύναμο για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ . 

    Όχι μόνο δεν βρίσκουν τρόπο απαλλαγής από τους φόρους, αλλά θέλουν να επιβάλλουν επιπλέον φόρους λόγω της ιδεοληψίας τους, λόγω της αλλεργίας τους στον ιδιωτικό τομέα . Εμείς πιστεύουμε ότι ο ΑΔΜΗΕ για παράδειγμα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και το Δημόσιο να κρατήσει ένα ποσοστό 33% που θα μπορεί να μπλοκάρει αποφάσεις που θεωρούνται εις βάρος του συνόλου. 

    Όμως θέλουν τα πάντα να είναι Δημόσια, έχουν μία μετασοβιετική ιδεολογία που ενέσκηψε στη χώρα μας. Και ενώ βλέπετε ότι στα οικονομικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σωστά, τα καθεστωτικά αντανακλαστικά τους είναι άψογα. Αυτό που πάνε να κάνουν για παράδειγμα στο τηλεοπτικό πεδίο είναι πρωτοφανές. 

    ΔΗΜ.: Αυτή τη λογική πιστεύετε ότι έχει η κυβέρνηση και όσον αφορά στο ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες; Τη λογική δηλαδή του Δημοσίου;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Πρώτον, γίνεται υπερκαναλάρχης ο Υπουργός Επικρατείας, γιατί αυτός αποφασίζει πόσες άδειες θα δοθούν και σε ποια τιμή, αυτός αποφασίζει πόσοι θα είναι οι περιφερειακοί σταθμοί και πόσο θα πληρώνουν και όλα αυτά χωρίς καμία μελέτη και υπολογισμό και χωρίς αντίληψη των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων μόνο και μόνο για να υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. 

    ΔΗΜ.: Αυτό που διαφημίζει όμως η κυβέρνηση είναι ότι θα παταχθεί η διαπλοκή, θα σταματήσει η πολυετής ομηρία και η αβεβαιότητα των καναλιών θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο πιστεύετε;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Σύμφωνα με το νόμο, ένα κανάλι δεν παίρνει άδεια, λέμε για παράδειγμα το Mega, αλλά θα πάρει άδεια κάποιος που θα παρουσιάσει τα απαραίτητα ποσά και θα αγοράσει τα στούντιο του Mega , που δεν θα ξέρει τι να τα κάνει, οι εργαζόμενοι όλοι -δημοσιογράφοι και τεχνικοί -θα μείνουν άνεργοι , θα προσλάβει όποιον θέλει και όπως θέλει. Αυτό είναι πρώτη φορά Αριστερά ή έστω δεύτερη φορά Αριστερά; 

    Αυτό είναι ο πιο στυγνός νεοφιλελευθερισμός, που κατηγορούν εμάς για νεοφιλελευθερισμό. Τέτοια πρόνοια για τα λεφτά από το εξωτερικό; Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται διαφορετικά ο μέτοχος της Ελλάδας από τον μέτοχο του εξωτερικού, που μπορεί να φέρει χρήματα από το εξωτερικό με όποιο τρόπο θέλει και να έχει μία καλύτερη μεταχείριση; ποιόν φωτογραφίζουν;

    ΔΗΜ.: Να το κάνουμε κ Κεδίκογλου πιο συγκεκριμένο στους περιφερειακούς σταθμούς γιατί σε αυτούς εργαζόμαστε που κάνουν αγώνα με τη συμπαράσταση αρκετών βουλευτών για να διαχωριστούν από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και να εξαιρεθούν από το νομοσχέδιο. Η δικής σας θέση ποια είναι;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι έχουν αφόρητη αλλεργία με οτιδήποτε ιδιωτικό. Το νομοσχέδιο δεν έχει καμία αναφορά για συνδρομητική τηλεόραση, γιατί δεν υπάρχει. Και κοιτάξτε τι γίνεται στην Ευρώπη και πόσα συνδρομητικά κανάλια υπάρχουν. Στην Ευρώπη ελεύθερης λήψης είναι λίγα τα κανάλια, ενώ είναι πάρα πολλά τα συνδρομητικά με διάφορα τιμολόγια και μπορεί να επιλέγει ο καταναλωτής. 

    Δεν γίνεται κουβέντα για τη συνδρομητική τηλεόραση ενώ θα υπάρχουν 48 κανάλια ελεύθερης λήψης και συνδρομητικά με την ψηφιακή τεχνολογία. Αντίστοιχα και με τα περιφερειακά κανάλια, επειδή δεν υπάρχει δημόσιο και είναι μόνο ιδιωτικά και παίζουν σημαντικό ρόλο, δεν τους ενδιαφέρει αν θα επιβιώσουν, ίσα- ίσα τους νοιάζει να επιβιώσουν μόνο όσοι προσκυνήσουν. Αυτές οι ρυθμίσεις για τα περιφερειακά κανάλια θα οδηγήσουν στο κλείσιμό τους. Δεν θα το επιτρέψουμε.

    ΔΗΜ.: Με ποιο τρόπο γιατί έρχεται αύριο προς ψήφιση. Δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι χωρίς κανάλια η περιφέρεια δεν θα έχει φωνή;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Στην κυβέρνηση δεν της καίγεται καρφί για το αν θα υπάρχουν περιφερειακά κανάλια ή όχι, για το αν θα μείνουν άνεργοι εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί και απόδειξη είναι αυτό το νομοσχέδιο. 

    Όμως έχουμε τον τρόπο να το μπλοκάρουμε, γιατί ευτυχώς οι πρότεροι νομοθέτες είχαν προνοήσει έτσι ώστε για το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να απαιτείται ευρύτατη συναίνεση. Για να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος θα πρέπει να συμφωνήσουν μετά όλα τα κόμματα για το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, εσείς τι λέτε , θα δεχθούμε να συναινέσουμε σε ένα νομοσχέδιο που αυθαίρετα ορίζει τον εαυτό του υπερκαναλάρχη ο κ. Παππάς και οδηγεί στο θάνατο δεκάδες τηλεοπτικές επιχειρήσεις; Δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε.

    ΔΗΜ.: Δηλαδή μας λέτε να ψηφιστεί αύριο το νομοσχέδιο στη συνέχεια μπορεί να μπλοκάρει;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Το νομοσχέδιο μπορεί να μπλοκάρει, αν δεν υπάρξει συναίνεση της αντιπολίτευσης για το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και έτσι όπως είναι δεν υπάρχει περίπτωση συναίνεσής μας.

    ΔΗΜ.: Να έρθουμε στα εσωκομματικά της ΝΔ, γιατί έχετε μπροστά σας εκλογές και εσείς έχετε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα ,γιατί πιστεύετε ότι συγκεντρώνει τα κατάλληλα πολιτικά χαρακτηριστικά η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα για την ηγεσία της ΝΔ;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Πρώτα απ’ όλα να σάς πω ότι είναι όλες άξιες υποψηφιότητες. Έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έδωσε ένα πολύ μεγάλο αγώνα και έφερε πολύ καλό αποτέλεσμα κάτω από δύσκολες συνθήκες στις τελευταίες εκλογές και τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη που έδειξε τόλμη και παρρησία ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί κυβέρνησης Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη που αντίστοιχα ως Υπουργός Υγείας δούλεψε σωστά. Η προσωπική μου επιλογή είναι ότι θεωρώ καλύτερη υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, γιατί χρειαζόμαστε δραστικές αλλαγές. 

    Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά, πρέπει να ανοιχθούμε στην κοινωνία και στους νέους ,με τους οποίους έχουμε χάσει την επαφή μας, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να αναγεννηθούμε. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από έναν νέο άνθρωπο , που δεν έχει υποστεί τη φθορά της διακυβέρνησης και επίσης να πω ότι αυτό που καταλογίζεται ως μειονέκτημα στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ότι είναι εξωκοινοβουλευτικός, εγώ το θεωρώ πλεονέκτημα γιατί είναι ευκαιρία να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συλλογικότητα στο κόμμα μας και στην ηγεσία μας. 

    Ήδη έχει πει θα έχει δύο αντιπροέδρους , ο ένας θα οριστεί επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μαζί με τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον γραμματέα του κόμματος αλλά και τους έξι συντονιστές που υπάρχουν στην ΚΟ με εξειδίκευση του καθενός θα είναι μία ομάδα που κατά το δοκούν θα αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. 

    Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε χάσει κοινοβουλευτικές μάχες, πάντα στη Βουλή κερδίζουμε τις εντυπώσεις η ΝΔ έχει πολλά άξια κοινοβουλευτικά στελέχη. Χάνουμε τη μάχη στην κοινωνία. Αυτό που πρέπει να φτιάξουμε από την αρχή δεν είναι η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, είναι το κόμμα μας και πρέπει να αλλάξει τελείως και ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ένα ρηξικέλευθο σχέδιο, που θα αποκαταστήσει την επαφή της βάσης με την ηγεσία , που θα κάνει την ηγεσία να λογοδοτεί στη βάση και να μπορεί με τη σειρά της να παρεμβαίνει σε επιλογές της ηγεσίας πρέπει να ξαναδούμε τη συλλογικότητα και την ομαδικότητά μας και να γίνουμε ένα κόμμα του 21ου αιώνα ,γιατί για παράδειγμα με το υφιστάμενο καταστατικό ο πρόεδρος της ΝΔ είναι σαν τους Μητροπολίτες, ή πεθαίνει ή παραιτείται άλλος τρόπος να λήξει η θητεία του δεν υπάρχει. 

    Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να έχει θητεία συγκεκριμένη, θα πρέπει να ελέγχεται ανά διετία από το Συνέδριο. Αυτό το αρχηγικό μοντέλο της απόλυτης εξουσίας έχει τελειώσει και πρέπει να πάμε σε καινούργια.

    ΔΗΜ.: Σχετικά με τη σειρά της διαδικασίας κ Κεδίκογλου, ότι δεν υπήρξε Συνέδριο και πάει η ΝΔ κατευθείαν σε εκλογές;

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αυτό ήταν επιλογή του κ. Μεϊμαράκη. Εμείς άλλα είχαμε συμφωνήσει όπως να κάνουμε το Συνέδριο και η μάχη για την ηγεσία να δοθεί την άνοιξη. Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου, εγώ θα έκανα άλλη επιλογή , αλλά την προεδρία την έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος αποφάσισε ότι πρέπει να πάμε κατευθείαν να ξεκαθαρίσουμε το θέμα της ηγεσίας. Ας είναι έτσι. 

    Το ζητούμενο είναι να γίνει σωστά ο αγώνας. Εγώ θέλω ο καθένας να λέει μόνο γιατί είναι ο ίδιος καλύτερος και όχι γιατί είναι ο άλλος χειρότερος και έτσι θέλω να εξελιχθεί ο αγώνας. Θέλω να είμαστε όλοι ενωμένοι την επομένη των εκλογών και θα είμαστε. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι εγγύηση για αυτό, όμως θα πρέπει να προσέξουμε να γίνει σωστά ο αγώνας και να φροντίσουμε να μην υπάρξουν χαρακτηρισμοί που μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει. 

    ΔΗΜ.: Πάντως όλοι οι υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι θα ταχθούν στο πλευρό του νικητή, θα δούμε και στην πορεία τι θα γίνει.

    ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ακριβώς και να σημειώσουμε, ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ο υποψήφιος που θα είναι μαζί του στο δεύτερο γύρο, εάν νικήσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, να γίνει αντιπρόεδρος του κόμματος. Τέτοιες κινήσεις εγγυώνται την ενότητα. 

    Εγώ έχω κάνει μία προσωπική επιλογή, αλλά σέβομαι κάθε Νεοδημοκράτη που μπορεί και πρέπει να διαλέξει με τα δικά του κριτήρια ποιον θεωρεί καλύτερο για την αναγέννηση της παράταξής μας. Όμως τους καλώ να ακούσουν όλους τους υποψηφίους, να συγκρίνουν και να κρίνουν, γιατί πρέπει να βγάλουμε τον αρχηγό που θα οδηγήσει τη ΝΔ στην αναγέννησή της.