Η κυβέρνηση εμπαίζει τους δικαιούχους των οικογενειακών και προνοιακών επιδομάτων
  •  

    «Αγανάκτηση και οργή έχει προκαλέσει σε χιλιάδες δικαιούχους οικογενειακών και προνοιακών επιδομάτων ο προκλητικός εμπαιγμός της κυβέρνησης εις βάρος τους, καθώς, μετά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση όσον αφορά στην καταβολή των επιδομάτων, δεν έχει μέχρι σήμερα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής.

    Να σημειωθεί ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου». Αυτό υπογραμμίζει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου.

     
    Στην ερώτησή του με την οποία ζητά να εγγυηθεί ο Υπουργός για την ακριβή ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων, αναφέρεται και στην επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκίδας και Περιχώρων με την οποία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και προειδοποιούν για τη διεκδίκηση με κάθε νόμιμο μέσο της καταβολής των επιδομών και των τόκων.

    Αναλυτικά η ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου έχει ως ακολούθως: 

    «Αγανάκτηση και οργή έχει προκαλέσει σε χιλιάδες δικαιούχους οικογενειακών και προνοιακών επιδομάτων ο προκλητικός εμπαιγμός της κυβέρνησης εις βάρος τους, καθώς, μετά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση όσον αφορά στην καταβολή των επιδομάτων, δεν έχει μέχρι σήμερα υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής. Να σημειωθεί ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

    Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα η κυβέρνηση αποτελούν οι αλλεπάλληλες και διαφορετικές ανακοινώσεις ημερομηνιών με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου να λέει σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «αν υπάρχουν στις 19 Οκτωβρίου θα μπουν εκείνη την ημέρα τα χρήματα και αν υπάρχουν πριν από τις 16 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν νωρίτερα» για να προσθέσει για παν ενδεχόμενο, ότι θα δοθούν μόλις έχουν τα χρήματα. 

    Είχαν, επίσης, προηγηθεί ανακοινώσεις για πληρωμή το διάστημα 12 με 16 Οκτωβρίου, ενώ και ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας είχε δηλώσει στον ίδιο σταθμό ότι απ’ ότι γνωρίζει τα οικογενειακά επιδόματα θα δοθούν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. Αξιοσημείωτο και προκλητικό, είναι επίσης, το ότι επιρρίφθηκαν ευθύνες για την καθυστέρηση στο γεγονός, ότι το Υπουργείο τελούσε υπό κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ! Οργή προκάλεσε και η δήλωση περί πληρωμής πριν τη λήξη της προθεσμίας για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

    Η κοροϊδία φαίνεται να μην έχει τέλος, αφού, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έγινε η πληρωμή σε καμία από τις ημερομηνίες, που μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί, ενώ την ίδια στιγμή υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρουν, πως δεν πρόκειται να καταβληθούν άμεσα και τουλάχιστον όχι πριν τα μέσα Νοεμβρίου 2015.

    Οι δικαιούχοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και ήδη ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκίδας και Περιχώρων σε επιστολή του κάνει λόγο για «γενοκτονίας πολυτέκνων συνέχεια» και προειδοποιεί για τη διεκδίκηση με κάθε νόμιμο μέσο της καταβολής των επιδομάτων και των νόμιμων τόκων σε περίπτωση που δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2015.

    Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    1. Ποιος είναι ο λόγος που η κυβέρνηση εμπαίζει τους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων;

    2. Ποια είναι η ακριβής ημερομηνία καταβολής τους για την οποία εγγυάστε;»