''Αισχρός αντιπερισπασμός Φίλη''
  •  

    Για εσκεμμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα υπαρκτά και σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν στη ελληνική κοινωνία έκανε λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ σχολιάζοντας το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τη γενοκτονία των Ποντίων.

    Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Μega ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι ο κ. Φίλης έκανε αισχρό αντιπερισπασμό, όταν σε μία συνέντευξή του έπρεπε να δώσει απαντήσεις για τη σωρεία των προβλημάτων στο χώρο της Παιδείας.
     


     

    Όπως διευκρίνισε σε σχετική ερώτηση, αυτή η απόπειρα αντιπερισπασμού καθιστά τον κ. Φίλη αυτουργό όσον αφορά στην επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κουμουτσάκος στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των ποντιακών σωματείων. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Έχω ξεκάθαρη θέση, η αυτουργία έχει να κάνει με την απόπειρα αντιπερισπασμού, γιατί ήθελε να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου από τα σοβαρά προβλήματα και να ξεχάσουμε τα ισοδύναμα. 

     
    Θα ήθελα επιστημονικά να ρωτήσω τον κ. Φίλη, αναγνωρίζει καμία γενοκτονία; Μήπως και των Εβραίων δεν ήταν γενοκτονία; Τι σημαίνει αιματηρή εθνοκάθαρση; Τι είναι αυτά τα «επιστημονικά» τερτίπια».; και πρόσθεσε: «εγκαλώ τον κ. Φίλη για αυτά που είναι υπεύθυνος, για τα προβλήματα στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια».
     

    Απαντώντας στα όσα ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Καφαντάρη για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας σχετικά με την τοποθέτηση 23.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε την ευχή με τα προβλήματα που υπάρχουν στην Παιδεία , να έχουν γίνει οι τοποθετήσεις μέχρι τα Χριστούγεννα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει ξαναγίνει προκήρυξη αναπληρωτών να έχει προθεσμία λήξης την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία. 

    Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση τόνισε, ότι η υπερφορολόγηση δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα και επανέλαβε, ότι η ΝΔ ψήφισε τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού, που δεν γίνεται μόνο με αυξήσεις φόρων, αλλά και με περικοπές δαπανών.

    Διερωτήθηκε, επίσης, αν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας είναι το να προσλάβουν καθαρίστριες, να τις μετακινήσουν στα Δικαστήρια ή το να προκηρύξουν 165 θέσεις καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών.