Συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
  •  

     

    Ζητήματα λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΥΠ απασχόλησαν τη συνάντηση, που είχε ο Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Τόσκα την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015.


    Στη συνάντηση συμμετείχε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας ως αρμόδιος Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης του κόμματος, μεταφέροντας τις έντονες αντιδράσεις, που έχει προκαλέσει ο επικείμενος σχεδιασμός για το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας, Αιδηψού, Μαντουδίου, Λίμνης, Νέας Αρτάκης, Κύμης και Αλιβερίου.

    Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε τους σοβαρούς κινδύνους που θα προκαλέσει η έλλειψη αστυνόμευσης και παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει διάλογος πριν την εφαρμογή του σχεδιασμού για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. 

    Κατά τις επαφές που είχαν νωρίτερα τα μέλη του Τομέα κ.κ Κεδίκογλου Σίμος, Δημοσχάκης Αναστάσιος και Κυριαζίδης Δημήτρης με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τα προβλήματα που τους απασχολούν θεσμικά, ασφαλιστικά και υπηρεσιακά, με σημαντικότερο αυτό της επικείμενης αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών τους.

    Επίσης, ένα ακόμα σημαντικό θέμα που τέθηκε από τον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ αφορά στις καταγγελίες του κ. Πανούση, αλλά και στις πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Αστυνομίας εν όψει των εκτάκτων κρίσεων, που στοχεύουν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καταγγέλλοντας την ωμή εμπλοκή της Κυβέρνησης με την απομάκρυνση του Διευθυντή της Υπηρεσίας.

    Τέλος, ζήτησαν από τον Αν. Υπουργό να συλληφθούν άμεσα οι δράστες της πρωτοφανούς και απαράδεκτης επίθεσης που δέχθηκε προ ημερών ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.