Σίμος Κεδίκογλου: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι συντεταγμένη με τους συμμάχους της. Δεν πρέπει να απομονωθεί»
  •  

    Τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, που γίνεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, εξέφρασε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ευχή του είναι να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

    Συγκεκριμένα, δήλωσε: «με ανησυχεί πάρα πολύ η σημερινή επίσκεψη, καθώς εκτιμώ ότι έχει πάρα πολλές επικίνδυνες παραμέτρους. Έχουμε ανοιχτά εθνικά ζητήματα με την Τουρκία και αμφιβάλλω για το κατά πόσο μπορεί ο κ. Τσίπρας να ασκήσει πίεση στον κ. Ερντογάν στην τρέχουσα συγκυρία.

     

    Είναι μία πολύ δύσκολη αποστολή. Η Ελλάδα πρέπει να είναι συντεταγμένη με τούς εταίρους και με τούς συμμάχους της. Δεν πρέπει να απομονωθεί». 

     
    Απαντώντας στο ερώτημα εάν η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει διευκολύνσεις σε περίπτωση που της ζητηθούν υπογράμμισε: 
     

    «Υπάρχει αίτημα της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ να θεωρηθεί επίθεση εναντίον της και συνεπώς όλοι οι σύμμαχοι πρέπει να ταχθούν στο πλευρό της». Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο εάν η Ελλάδα θα θέσει βέτο σε μία τέτοια περίπτωση και αν θα συνταχθεί με τους συμμάχους ή όχι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μού είναι αδιανόητο, η Ελλάδα να απομονωθεί και ακόμα περισσότερο να ασκήσει βέτο σε μία απόφαση των συμμάχων. 

    Θα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή» Επανέφερε, επίσης, το θέμα, του πώς αντιλαμβάνονται τον ορισμό της τρομοκρατίας, θέτοντας το εξής ερώτημα: «αν συλληφθεί ένας Τζιχαντιστής στην Ελλάδα, θα υπάρξουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα πουν, ότι είναι πολιτικός κρατούμενος;», προσθέτοντας: «υπάρχουν ορισμένες ιδεοληψίες που μάς εμποδίζουν να δούμε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις».

    Ο Σίμος Κεδίκογλου ασκώντας εμμέσως πλην σαφώς κριτική για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της κυβέρνησης τόνισε: «το μπάτε σκύλοι αλέστε πρέπει να σταματήσει. Αποφασίσατε ανοιχτές θύρες, ελάτε, λιαστείτε, εξαφανιστείτε. 

    Καταγράψαμε ένα πλαστό διαβατήριο και μάς βάζουν στο στόχαστρο, ότι δεν κάνουμε αποτελεσματικό έλεγχο. Δεν θα θέλαμε να γίνει η Ευρώπη φρούριο, όμως, αν γίνει η υπόλοιπη Ευρώπη φρούριο και εμείς έχουμε μείνει απ’ έξω αυτή θα είναι η τραγικότερη κατάληξη. 

    Όταν απειλείται το σύνολο προτεραιότητα έχει η προστασία του συνόλου και για να μπορέσεις να απολαύσεις την ελευθερία σου προϋπόθεση είναι να παραμείνεις ζωντανός». 

    Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι ο ISIS δεν πρόκειται να ηττηθεί, εάν δεν καταστραφεί η πολεμική του μηχανή και αν δεν καταστραφούν οι πλουτοπαραγωγικές του πηγές, υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία της Ελλάδας με τις μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών, των Γάλλων, των Βρετανών και των Ρώσων.