Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν πρέπει να γίνουν λάθη και αδικίες εις βάρος της Εύβοιας»
  •  

     

    Δεν πρέπει να γίνουν πάλι λάθη και αδικίες εις βάρος της Εύβοιας» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου σε παρέμβασή του κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Δυνάμεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σήμερα στη Λαμία.

     

     

     

    Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε χαρακτηριστικά τις περιπτώσεις κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων στην Αιδηψό και την Κύμη υπογραμμίζοντας: «Μόλις καταφέραμε να γίνουν τα λιμάνια της Κύμης και της Αιδηψού Πύλες Εισόδου της Ζώνης Σένγκεν για να μπορούν να υποδέχονται κρουαζιερόπλοια με την κατάργηση των Τμημάτων αυτών μάς στερείτε αυτήν την προοπτική ανάπτυξης, γιατί καμία εταιρεία κρουαζιερόπλοιων- παρότι ήδη ενδιαφέρονται για νέους προορισμούς στην Εύβοια- δεν θα δεχτεί να αποβιβάσει χιλιάδες τουρίστες σε μία περιοχή, όπου έχει καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα».


     
    Σχολιάζοντας στη συνέχεια τη θέση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι αφήνεται μόνο ένα Αστυνομικό Τμήμα ανά Καλλικρατικό Δήμο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:
     

    «Οι δύο αυτοί Δήμοι Κύμης-Αλιβερίου και Ιστιαίας-Αιδηψού είναι υπερδιπλάσιοι των Καλλικρατικών Δήμων σε άλλους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας, που έχουν κατά μέσο όρο 10.000 κατοίκους, ενώ ο Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού έχει 23.000 και ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου 28.000 κατοίκους. Δηλαδή, με βάση την πληθυσμιακή αναλογία θα πρέπει να παραμείνουν δύο Αστυνομικά Τμήματα σε αυτούς τους Καλλικρατικούς Δήμους»

    Ο Σίμος Κεδίκογλου ευχαρίστησε, παράλληλα, τους άνδρες και τις γυναίκες Αστυνομικούς που υπερβάλλουν εαυτό για να προστατέψουν την κοινωνία μας και κατέληξε λέγοντας: «είναι αναμφισβήτητο ότι η Αστυνομία χρειάζεται ενίσχυση των Δυνάμεών της. Χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς.

    Εκεί είναι θέμα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, πώς είχατε προτεραιότητα την πρόσληψη καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών και όχι την πρόσληψη Αστυνομικών που τόσο χρειαζόμαστε».