Ερώτηση για την επίθεση στο Παρίσι και τη θέση της κυβέρνησης συνυπογράφει ο Σίμος Κεδίκογλου
  •  

    Ερώτηση σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και τη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναφορικά με το προσφυγικό και την παράνομη μετανάστευση συνυπογράφει ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ μαζί με 17 ακόμα βουλευτές του κόμματος.

    Η ερώτηση προς τους Υπουργούς : Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ως ακολούθως:

    «Μετά το πρόσφατο πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, είναι φανερό ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών και ο δυτικός τρόπος ζωής. 

     

    Συνεπώς, καθίσταται αναγκαίο σήμερα η χώρα μας να προβαίνει σε αυστηρούς ελέγχους των συνόρων της, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των Ελλήνων και όλων των Ευρωπαίων και να εγκαταλείψει την πολιτική των ανοικτών συνόρων.

     
    Επομένως, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
     

    Αν σκοπεύουν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε:
    • α) να εποπτεύονται και ελέγχονται οι προσφυγικές ροές και η παράνομη μετανάστευση;
    • β) να υποχρεωθεί η Τουρκία να τηρεί τη συμφωνία επανεισδοχής;
    • γ) να ελέγχονται με ακρίβεια και πληρότητα όσοι εισέρχονται στον Ελλαδικό Χώρο, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία, η ασφάλεια και η δημόσια τάξη στη χώρα μας; Και
    • δ) τα hotspots να ιδρυθούν και εγκατασταθούν στην Τουρκία, όπου και είναι εγκατεστημένοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες»;