Σίμος Κεδίκογλου : Ο μεγάλος νικητής είναι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας
  •  

    «Ο μεγάλος νικητής είναι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, που ψήφισε μαζικά στέλνοντας σε όλους μας το μήνυμα, ότι θέλει μία ισχυρή αντιπολιτευτική ΝΔ και μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega” και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, προσθέτοντας:

     

    « το ασφαλέστερο μήνυμα που μπορεί να εξάγει κανένας είναι ότι θέλουμε μία καθαρή αντιπολίτευση που να στηλιτεύει όλα αυτά τα εγκληματικά λάθη που γίνονται, να αποτρέπει όσο γίνεται την πορεία προς την καταστροφή και να είμαστε στο μέλλον έτοιμοι να κυβερνήσουμε». 

     
    Παράλληλα, συνεχάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την καθαρή πρωτιά του, καθώς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά, έκανε την καλύτερη καμπάνια, την πιο πολιτική εκστρατεία και επιβραβεύτηκε από το αποτέλεσμα. Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα ανέφερε πως θα πρέπει να αισθάνεται ότι δεν πέτυχε το προσδοκώμενο.
     

    Τόνισε, επίσης, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν το γεγονός, ότι ήταν εξωκοινοβουλευτικός κάτι που λειτούργησε σαν ταμπού για πάρα πολύ κόσμο, που αισθανόταν ότι δεν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό ένα τέτοιο σχήμα. Ωστόσο, ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε ότι προσωπική του άποψη ήταν, πως αποτελούσε μία ευκαιρία να γίνουν συλλογικότεροι στην ηγεσία.

    Ερωτηθείς για το ποια στάση θα τηρήσει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών απάντησε, ότι και οι δύο υποψήφιοι που έχουν προκριθεί έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως η συζήτηση για την όποια επιλογή δεν είναι της παρούσης, καθώς το σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπορέσουν να κρατήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με τον κόσμο που συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές.

    Τέλος, ανέφερε πως, όπως το βράδυ των εκλογών του 2009 ήταν ο πρώτος που από το στούντιο του MEGA συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας, πως χρέος όλων είναι να τον κάνουν πρωθυπουργό, το ίδιο θα πει και για τον επόμενο αρχηγό που θα αναδειχθεί.