«Πώς θα έρθει ανάπτυξη σε μία χώρα υπό συνεχή φοροκαταιγίδα»;
  •  

    Να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα που είπε για το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα, κάλεσε την κυβέρνηση ο Σίμος Κεδίκογλου εκφράζοντας  τη δυσαρέσκειά του  για το γεγονός,  ότι συνεχίζουν  να επιδεικνύουν περίσσια αλαζονεία τη στιγμή, που έχουν επιβαρύνει τη χώρα και τους ‘Έλληνες  πολίτες με δισεκατομμύρια.
    Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Μega  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν ακούω ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη ανησυχώ πολύ. Αν έχει την κατάληξη που είχαν και οι προηγούμενες μάχες που έδωσε, φοβάμαι». Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό  υπενθύμισε, ότι ο ίδιος είχε επισημάνει πως  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαφτίζει τις περικοπές των συντάξεων ως επανυπολογισμό  των συντάξεων  χρησιμοποιώντας νέα γλώσσα και τόνισε, ότι η αύξηση των εισφορών θα έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα , καθώς θα οδηγηθούμε σε αύξηση της εισφοροδιαφυγής, διερωτώμενος παράλληλα: «δεν είπε κανείς στην κυβέρνηση ότι αυτή η αναντιστοιχία που θα υπάρχει μετά την αύξηση των εισφορών μεταξύ εισφορών και σύνταξης  είναι ένα επιπλέον κίνητρο εισφοροδιαφυγής»;
    Σημείωσε, επίσης, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι με την αύξηση των εισφορών και την αύξηση της φορολογίας θα δουλεύουν μόνο και μόνο για να πληρώνουν το Δημόσιο. «Υπάρχει μία αρχή-ανέφερε- που πρέπει να γίνει σεβαστή, ότι ο φόρος σκοτώνει το φόρο, θα το ανακαλύψουνε και στην κυβέρνηση κάποια στιγμή, φοβάμαι, όμως, ότι θα είναι αργά». 
    Όσον αφορά στη θέση της ΝΔ ο  Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε,  ότι υποστηρίζουν ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο με χρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας συστήματος, που συνεπάγεται περικοπές και όχι αυξήσεις δαπανών, όπως κάνει η κυβέρνηση όλους τους μήνες που βρίσκεται στην εξουσία.
    Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πρέπει να δρομολογηθεί η ανάπτυξη,  πρέπει η Ελλάδα να μπορέσει να ξεφύγει από το να δίνει το 15% του ΑΕΠ της σε συντάξεις.  Πρέπει να κάνεις τα πάντα για να αυξήσεις το ΑΕΠ». 
    Σχολιάζοντας τέλος τα όσα άκουσε τον  κ. Κατρούγκαλο να λέει, ότι δηλαδή εγγυώνται  μέχρι το 2018 και μετά η αναπλήρωση θα γίνεται  από την ανάπτυξη που θα έρθει, απηύθυνε το ερώτημα, πώς  θα έρθει η ανάπτυξη σε μία χώρα που είναι  υπό συνεχή φοροκαταιγίδα, πώς επίσης, θα καταπολεμηθεί η ανεργία με αύξηση των εισφορών, γιατί αν δεν αυξηθεί το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, αν δεν προχωρήσουν ακόμα γρηγορότερα τις  ιδιωτικοποιήσεις, αν δεν γίνουν μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο Τομέα,  αν δεν περικόψουν τις δαπάνες,  αυτές οι αυξήσεις εισφορών δεν βγαίνουνε και δεν θα δοθεί λύση.