Η αύξηση των εισφορών και της φορολογίας αποτρέπουν οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης»
  •  

    Να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση αναφορικά με τις προτάσεις των δανειστών για το Ασφαλιστικό ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου ,μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, τόνισε ότι θα ήθελαν να γνωρίζουν, ποια είναι η πρόβλεψη για την ασφαλιστική δαπάνη το 2016, καθώς και να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με το πώς υπολογίζεται η κατανομή των βαρών, η οποία, όπως είπε, είναι εις βάρος του ιδιωτικού τομέα και άδικη, αφού μπορεί να φτάνει το 80 με 90% σε ελεύθερους επαγγελματίες, όπως σε δικηγόρους, γιατρούς, δημοσιογράφους.

     

    Μετέφερε, μάλιστα και τον χαρακτηριστικό διάλογο που είχε με έναν μηχανικό, ο οποίος του είπε: «αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τον Κομμουνισμό, όλα μου τα έσοδα πάνε για το κράτος «.Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το 15% του ΑΕΠ αφορά στο Ασφαλιστικό, όταν ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 6 με 7%, υπογραμμίζοντας: «Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μείωση των συντάξεων πρέπει να είναι η αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, δηλαδή η ανάπτυξη. Η αύξηση των εισφορών όπως και η αύξηση της φορολογίας αποτρέπουν οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης».
     

     
    Σε ό, τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε ότι θα παρουσιάσουν το εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης και θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, λέγοντας: «Το μεγαλύτερο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επαληθεύσει την ελπίδα που γέννησε, γιατί γεννήθηκε ελπίδα». Όσο δε για τα όσα είπε ο Υπουργός Εργασίας περί σύγκρουσης ο βουλευτής σχολίασε «Η σύγκρουση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό θα θυμίζει το ανέκδοτο του λαγού με την τίγρη».

    Σχετικά με την επόμενη ημέρα στη ΝΔ ήταν κατηγορηματικός ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα διαρροών, αντιθέτως θα υπάρξουν εισροές , προσθέτοντας ότι με τις πρώτες επιλογές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε ενωτικό χαρακτή