Για να υπάρξει συναίνεση πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προσγειωθεί στην πραγματικότητα
  •  

    Τον σοβαρότατο κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα parking « ψυχών» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό το γεγονός, ότι έστω και αν όλοι οι Ευρωπαίοι αναλογικά, αποφασίσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τους πρόσφυγες, δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να κάνουν το ίδιο και για ένα ποσοστό περίπου 40% που είναι παράνομοι μετανάστες. «για αυτούς –είπε χαρακτηριστικά- δεν αναλαμβάνουν καμία υποχρέωση και είναι ήδη στη χώρα μας.

     

    Το πώς θα διαχειριστείς αυτό το ζήτημα είναι μία δύσκολη εξίσωση. Λόγω του πολέμου στη Συρία έχουμε μεγάλη ροή προσφύγων από εκεί όπως και από το Ιράκ, ενώ και η Τουρκία διαδραματίζει έναν επιεικώς περίεργο ρόλο, αλλά όταν Μαροκινοί ή Μαυριτανοί προσπαθούν να μπούνε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, τότε κάποιος λόγος θα υπάρχει».

     


    Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή οι «Αταίριαστοι» ανέφερε, επίσης, ότι στο προσφυγικό, έστω και την τελευταία στιγμή υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης και εθνικής γραμμής και αυτό γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και αντιλήφθηκαν πόσο επικίνδυνο πρόβλημα είναι, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης και σε άλλα σοβαρά ζητήματα επεσήμανε: 
     

     
    «θα ήθελα πάρα πολύ όταν προσγειωθούνε στην πραγματικότητα, να συνεννοηθούμε και να υπάρξει συναίνεση, όμως πώς να γίνει αυτό, όταν έχουμε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων, όταν έχουμε μπαράζ μυστηριωδών τροπολογιών ή αφαιρούνται εξουσίες, πώς να συνεννοηθούμε όταν οι συνταγματικά κατοχυρωμένες εξουσίες των Ανεξάρτητων Αρχών σφετερίζονται με υπουργικές αποφάσεις»;

    Όσον αφορά στο ανοιχτό μέτωπο κυβέρνησης –αγροτών ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε ότι ναι μεν τα αιτήματά τους είναι δίκαια και εκτιμούν, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι υλοποιήσιμο, ωστόσο, από την πρώτη στιγμή απηύθυναν έκκληση στους αγρότες να ανοίξουν τα μπλόκα και να μην προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. 

    Όπως είπε: «ελπίζω να ανοίξουνε τα μπλόκα, γιατί η ζημιά είναι μεγάλη όχι μόνο στην οικονομία. Επιχειρούν να μάς κλείσουν τα σύνορα και εμείς κλείνουμε τους δρόμους κάτι τέτοιο είναι εν δυνάμει αυτοκτονικό. Θέλω να ελπίζω ότι και η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει ορισμένες ρυθμίσεις, οι οποίες απλούστατα δεν βγαίνουν. 

    Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά στον αγροτικό κόσμο. Η «συνταγή» της πολιτικής πρέπει να αλλάξει, πρέπει να μπούμε και σε περικοπές δαπανών, δεν γίνεται για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού να στηρίζεσαι σε αυξήσεις των φορολογικών εσόδων».