Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή του Δημου Καρύστου
  •  

    Κατά την συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής που έλαβε χώρα στο δημαρχιακό μέγαρο των Στύρων την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 παρευρέθησαν τα μέλη της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Καρύστου:

     

    η κα Αρχοντή εκ μέρους της τοπικής κοινότητας Στύρων, ο τ. Δήμαρχος Στύρων κ. Λέκας, η Δ/ντια κα. Τούρλα Γεωργία εκ μέρους του ΙΕΚ Καρύστου, οι εκπαιδευτές κα Βλάχου Δέσποινα και κ. Λαγώνικος Νικόλαος, οι μαθητές του ΙΕΚ Καρύστου, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Στύρων παρευρέθη η κα Αραπάκη, ή κα. Γιάννα Νόβα εκ μέρους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου, η Κα Σοφία Τσούμα εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου, αρκετοί επιχειρηματίες του τουρισμού της περιοχής και πολλοί ενδιαφερόμενοι.

     

    Η κεντρική εισήγηση σχετικά με την υλοποίηση όλων των δράσεων για τον τουρισμό που είχαν προγραμματιστεί και υλοποιηθεί κατά την περσινή χρονιά του 2015 αναλύθηκαν από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Καρύστου.

     


    Επίσης αναφορά έγινε και στους νέους στόχους για στην τρέχουσα περίοδο του 2016 που καλείται ο Δήμος να υλοποιήσει.
     

     
    Αναφέρθηκαν, οι 6 συμμετοχές του Δήμου στις τουριστικές εκθέσεις του 2015, στο εσωτερικό και εξωτερικό, με αποκορύφωμα την έκθεσηCOLMAR Γαλλίας ,αλλά και η επίσκεψή κλιμακίου του Δήμου Καρύστου στον αδελφοποιημένο Δήμο του ΒELFORT Γαλλίας τον Νοέμβριο του 2015.

    Στην ανάθεση εκπόνησης μελέτης για τον στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικού marketing και branding όλου του Δήμου

    Στην έκδοση του πρώτου εντύπου που συγκεντρώνει όλη την τουριστική πληροφορία στο σύνολο του Δήμου Καρύστου σε 3 γλώσσες .

    Στις διαφημιστικές καταχωρίσεις σε διάφορα έντυπα και εφημερίδες του εσωτερικού και εξωτερικού καθώς και στην υλοποίηση του πρώτοvideo clip της περιοχής.

    Στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος του Δημάρχου Καρύστου κ. Ραβιόλου.

    Στις πολλές φιλοξενίες, ξεναγήσεις διαφόρων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

    Στην ολοκλήρωση κατασκευής των 2 ηλεκτρονικών info kiosk στα Στύρα και Μαρμάρι .

    Στην κατασκευή και ολοκλήρωση των 2 ζωνών αναψυχής και παρατήρησης της θάλασσας στα Μεσοχώρια και Στύρα, καθώς και στους 2 μεγάλους στόχους του Δήμου για την τρέχουσα χρονιά σχετικά με την αξιοποίηση της νήσου Αιγιαλείας από διεθνείς οργανισμούς στα Στύρα, αλλά και στην περεταίρω ανάδειξη και αξιοποίηση των 5 καταδυτικών πάρκων της επικράτειας του Δήμου. 

    Εκτενή συζήτηση αφιερώθηκε στην μεγάλη εκδήλωση-διημερίδα της 14 και 15 Μαΐου 2016 στο Γιοκάλειο Ίδρυμα, που οργανώνεται από κοινού από τους φορείς:

    Δήμο Καρύστου, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του ΙΕΚ Καρύστου, το Επιμελητήριο Ευβοίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, και η όλη εκδήλωση θα βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του ΣΕΤΕ της ΠΟΞ, της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας και των συνδέσμων επιχειρήσεων τουρισμού της περιοχής ευθύνης του Δήμου Καρύστου.

    Αναλύθηκαν από τους μαθητές και καθηγητές του ΙΕΚ οι στόχοι και το περιεχόμενο της διημερίδας, επακολούθησαν προτάσεις με το κοινό και τους φορείς καθώς και ανταλλαγές απόψεων για την αρτιότερη οργάνωση της διημερίδας ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τον τουρισμό ολόκληρης της περιοχής της νότιας Καρυστίας.

    Προτάθηκε από την επιτροπή ή διεύρυνση της επιτροπής διεξαγωγής της διημερίδας με ένα μέλος από τα Στύρα και ομόφωνα εκλέχτηκε ό κ. Καλαλούγκας Mix.

    Τέλος, σε μια ζωηρή και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που κράτησε 3 περίπου ώρες τον λόγο έλαβαν εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματίες και απλοί πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καρύστου όπου στη συνεδρίαση-συζήτηση που διεξήχθη ακούστηκαν όλες οι απόψεις-προτάσεις για την καλυτέρευση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

    Η επόμενη συνεδρίαση συζήτηση και δημοσιοποίηση των στόχων της διημερίδας του Μάιου, της τουριστικής επιτροπής και της επιτροπής διεξαγωγής της διημερίδας θα γίνει στο Μαρμάρι.



    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ