Ορατός ο κίνδυνος να διατεθούν σε ΜΚΟ τα χρήματα για τους πρόσφυγες αν δεν λειτουργήσει η ειδική Διαχειριστική Αρχή
  •  

    Λάθος χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου το συσχετισμό του προσφυγικού προβλήματος με την οικονομική κρίση , καλώντας, παράλληλα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δείξει υπεύθυνη στάση και να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη σε ό, τι αφορά την άσκηση «βέτο» εν όψει της Συνόδου Κορυφής για θέματα προσφύγων και μεταναστών.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» υπενθύμισε τη θέση που τήρησαν οι βόρειοι γείτονές μας και τα αποτελέσματα που υπήρξαν μετά την άσκηση «βέτο» στην προηγούμενη Σύνοδο, οπότε ο κ. Τσίπρας είχε αρκεστεί σε προφορικές διαβεβαιώσεις. «Πρέπει –είπε-να προσέξουμε πολύ μη γίνει ξανά το ίδιο λάθος.

     

    Πρέπει να μάθουν τις Κοινοτικές οδηγίες. Σε μία διαδικασία, όπως θα είναι τη Δευτέρα δεν προβλέπεται η χρήση του δικαιώματος βέτο». 

     


    Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, επίσης, τον κίνδυνο που υπάρχει να διατεθούν τα χρήματα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που αναμένεται να εγκρίνει το Κολέγιο των Επιτρόπων σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν έχει διαχειριστική Αρχή, διερωτώμενος εάν η ειδική διαχειριστική Αρχή για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους πρόσφυγες έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί, λέγοντας: 
     

     
    «Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει στη ελληνική κυβέρνηση, ότι μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματα και τα δίνει απ’ ευθείας σε ΜΚΟ. Θεωρώ απαράδεκτο το να μην εμπλακεί η κυβερνητική διαχειριστική Αρχή, η οποία πρέπει να λειτουργήσει τάχιστα». 

    Όσον αφορά στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι θα ήταν σκόπιμο να αξιοποιήσει η Ελλάδα την ευκαιρία να αναζητήσει συμμαχίες για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια και το αρνητικό κλίμα στο ΝΑΤΟ όχι για όσα πράττει η Τουρκία στο Αιγαίο αλλά κυρίως για αυτά που κάνει στη Συρία.

    Τέλος, ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής για τους παράνομους μετανάστες, καθώς αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, ότι οι μισοί τουλάχιστον απ’ όσους έρχονται στη χώρα μας δεν είναι πρόσφυγες, αλλά είναι παράνομοι μετανάστες, που δεν τούς δέχονται στην Ευρώπη, δεν τούς αναγνωρίζουν και δεν τούς θέλουν πίσω στις χώρες τους.