Αν 5% από αυτά που δίνουν για τους μετανάστες τα έδιναν στους Έλληνες θα είχαμε λύσει το 99% των προβλημάτων μας
  • ελλας

    Διαβάζω τις ανακοινώσεις που περιχαρείς οι Συριζαίοι κάνουν στα Μέσα Μαζικής Ύπνωσης και με πιάνει αγανάκτηση.

    Πανηγυρίζουν στις οθόνες μας γιατί εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση 1400 κατοικιών για τους μετανάστες με ενοίκιο έως 400€ το μήνα, με πληρωμένους τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και χορήγηση χρημάτων που αντιστοιχεί σε 90 ευρώ ανά ενήλικο και επιπλέον 5 ευρώ στις γυναίκες και 15 ευρώ στα παιδιά, ενώ ήδη με απόφαση των Πρυτάνεων έχουν εξασφαλίσει τις δωρεάν σπουδές στα Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, την ώρα που εκατομμύρια Ελληνικές Οικογένειες έχουν ξοδέψει έναν πακτωλό χρημάτων σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα.
    Το προσφυγικό – μεταναστευτικό θα κοστίσει στη χώρα μας περί τα 5 δις το 2016. 1,7 κόστισε το 2015, με ροές από τα μισά του χρόνου και με τα σύνορα ανοιχτά.

    Μιλάμε για χρήματα των Ευρωπαίων Πολιτών (συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Ελλήνων σε πολύ μεγάλο ποσοστό), Για το 2015 το σύνολο των χρημάτων που διατέθηκαν ήταν από εθνικούς πόρους, δλδ από αυτά που πληρώνουμε εμείς. Ήδη για το 2016 έχουμε εισπράξει μόνο υποσχέσεις από τους εταίρους μας για το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης, που σημαίνει με απλά λόγια ότι το πρώτο τρίμηνο πάλι δεν έχουμε πάρει τίποτα, ενώ κανένας δεν μας ανακοινώνει πόσα τελικά χρήματα διατίθενται από τον ελληνικό κορβανά.

     

    Αν τελικά μας περίσσευαν 1,7 δις το 2015 γιατί γονατίσαμε τον Έλληνα με το Μνημόνιο 3;

    Αν μας περίσσευαν 1,7 δις γιατί δεν δώσαμε έστω τα μισά για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση;

    Γιατί δεν επέτρεψαν οι θεσμοί να ψηφισθεί το παράλληλο πρόγραμμα (που είναι τελείως της πλάκας) που είχε κόστος μόλις 300 εκατ.;

    Γιατί να πεθαίνουν οι Έλληνες στο δρόμο, από αναθυμιάσεις, από αρρώστιες, από πείνα, από εμφράγματα, από καρκίνους που έχουν προκληθεί από την σκληρή οικονομική πολιτική των προδοτικών κυβερνήσεων των τελευταίων 7 ετών;

    Γιατί δεν βρέθηκε ένας πούστης αυτά τα απλά πραγματάκια να τα φέρει στη Βουλή;

    Γιατί όλοι είναι συνένοχοι στο έγκλημα κατά της πατρίδας μου;

    Γιατί ωρέ εμείς οι Έλληνες κοιτάμε σαν βλαμμένοι και δεν κάνουμε τίποτα;

    Σήκω ρε φίλε… Σήκωσε το ρημάδι το κεφάλι και μην κοιτάς άλλο το χώμα. Όταν θα έρθει η ώρα θα μπούμε μέσα, όχι νωρίτερα…

    Σήκω το κεφάλι να κάνουμε δουλειά… γιατί όσο κοιτάς το χώμα τόσο πιο μέσα μπαίνεις..