Κοινή δήλωση για την γιγάντωση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα μας
  •  

    Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, Βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, Βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις δυσοίωνες προβλέψεις της ελληνικής κρουαζιέρας για τη φετινή τουριστική περίοδο.

    Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

    «Η γιγάντωση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα μας λόγω της πλήρους αδυναμίας διαχείρισής της από την Κυβέρνηση, προκαλεί δυσμενέστατες επιπτώσεις και στον ελληνικό τουρισμό.

    Ήδη, η αρνητική εικόνα που δημιουργείται σταδιακά στις διεθνείς τουριστικές αγορές, επηρεάζει και την ελληνική κρουαζιέρα.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων τουριστικών φορέων καταγράφονται δυστυχώς ακυρώσεις δρομολογίων και σημαντικές μειώσεις των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, καθώς και του αριθμού των επιβατών, που τελικά θα αποβιβαστούν στη χώρα μας.

    Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση, χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμία πρωτοβουλία, παρακολουθεί να απομειώνεται διαρκώς το πλεονέκτημα της Ελλάδας ως ασφαλούς και ακίνδυνου τουριστικά προορισμού.

    Έστω και τώρα, η ασυντόνιστη Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Έστω και τώρα χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα για τη θωράκιση του ελληνικού τουρισμού. Επιτέλους, ας κάνουν κάτι πριν είναι αργά».